Det portugisiske fodboldikon Cristiano Ronaldo er bloddonor, og det er en af årsagerne til, at han har sagt ja til at agere blikfang i en ny global kampagne, der skal få flere (særligt mænd) til at melde sig som bloddonorer.

– Vi kan alle være med til at gøre en forskel som bloddonorer. En blodportion kan gavne op til tre forskellige patienter, som har brug for blod i forbindelse med en livskritisk fase eller som behandlingsform i forbindelse med sygdom, lyder det fra Cristiano Ronaldo, som bliver den første globale ambassadør for #Bethe1Donor-kampagnen.

Det er Abbott, som producerer udstyr, der anvendes i blodforsyningen, som har indgået aftalen med Ronaldo og derefter har givet alverdens blodbanker mulighed for at gøre brug af materialerne i kampagne-sammenhæng.

Egne erfaringer

Selv indledte Ronaldo sin bloddonorkarriere som 24-årig. Dengang havde han en holdkammerat, hvis søn havde brug for en knoglemarvsdonation for at overleve.

At følge vennens kamp for at finde en egnet donor til sin søn satte tankerne i gang hos boldkunsteren, og han har været fast bloddonor lige siden.

I Danmark vil kampagnen hovedsageligt kunne ses i sportshaller, fodboldklubber og på gymnasierne i hovedstadsregionen i form af storskærme og plakater. Derudover er der produceret en kampagnevideo, som du kan se herunder.

Du kan også læse mere på det tilknyttede kampagnesite.