Det er ikke længere muligt for russere at købe en iPhone eller andre produkter fra Apple via det amerikanske selskabs onlinebutik i Rusland.

Apple oplyste tirsdag, at det har stoppet salget, fordi rublens styrtdyk gør det vanskeligt at finde ud, hvor meget varerne skal koste i den lokale valuta.

Alene i denne uge er rublen blevet 20 procent mindre værd over for den amerikanske dollar til trods for den russiske centralbanks forsøg på at styrke rublen.

Mandag aften forsøgte centralbanken med en kæmpe rentestigning – til 17 procent fra 10,5 procent – at sætte en stopper for rublens nedtur. Men uden held: På valutamarkederne endte kursen på rublen tirsdag lavere end før renteforhøjelsen.

Også de almindelige butikker har problemer med at finde de rette priser på alt fra mobiltelefoner til vin. Ifølge nyhedsbureauet AFP skynder russerne sig ud i forretningerne med deres rubler for at købe, inden priserne igen bliver sat op.

Ruslands økonomi er på randen af en knockout på grund af vestlige landes sanktioner som følge af Ukraine-krisen samt den seneste tids store fald i olieprisen.

/ritzau/