I den ideelle verden vil den velorkestrerede reklamekampagne ramme den enkelte forbruger på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt og og dermed rigtige situation.

Men sådan går det langt fra i den virkelige verden.

Det viser en ny omfattende undersøgelse fra World Federation of Advertisers (WFA), som blev præsenteret under sidste uges WFA Global Marketer Week, hvor den globale annoncørforening i samarbejde med sociale media-bureauet We Are Social havde gennemført en detaljeret analyse af 670.000 Twitter-kommentarer.

Analysen fremhæver, at annoncørerne fortsat mangler at tilpasse deres brand- og marketingstrategi til den nye digitale tidsalder, selvom retargeting rent faktiske er blandt de allerstørste syndere. 

Den generelle opfattelse er nemlig, at reklamer virker forstyrrende, frem for tilføre værdi til de situationer, hvor de bliver vist, da resultatet alt for ofte ender i for mange eller for lange afbrydelser.

Med andre ord vælger for mange brands at være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt og tilmed for det forkerte publikum.

Det skaber naturligvis irritation blandt forbrugerne. Men ikke blot i kraft af dårlig timing, men også i form af et indhold, der ofte er stærkt overdrevet og derfor signaler, at annoncørerne ikke er i sync med de udfordringer, som forbrugerne står over for i deres dagligdag.

Undersøgelsen peger desuden på, at mængen af irrelevant indhold, højest overraskendende er steget i takt med, at digital markedsføring er blevet mere og mere udbredt.

Det vidner om, at annoncørerne skal lægge endnu flere kræfter i strategi og eksekvering, selvom digitaliseringen på en lang række områder har gjort marketingdisciplinen lettere at eksekvere.

WFA’s direktør, Stephan Loerke udtalte bl.a. til branchemediet Warc, at brands er nødt til at indse, at de er nødt at kunne leve forbrugernes forventninger, og det dermed ikker nok at kunne ramme det rigtige tid og sted.

– Vi er ikke blinde for, at annoncer kan være irriterende, påtrængende og endda skabe sociale problemer. Derfor skal marketingfolk blive bedre tilpasse deres strategier og ekskevering, så det også lever op til, hvad forbrugerne forventer og ønsker sig fra et brand, fastslog Stephan Loerke.

Han pegede desuden på, at mange i forbifarten glemmer, at forbrugere måske i forvejen kan risikerer at have en negativ opfattelse, og det derfor risikerer at gøre ondt værre, hvis et brand så at sige, ikke formår at stoppe i tide, selvom indholdet umiddelbart ser ud til at være veldistribueret.