Det er faktisk lykkedes for Scandinavian Broadcast System (SBS) at få gjort radio til en god forretning i Danmark. Det fremgår af regnskabet for SBS Broadcast Danmark, som blev offentliggjort fornylig.
Ikke bare opnåede SBS en omsætningsfremgang på 43 pct. på radio-reklame. Aktiviteten bidrager også med et overskud på 13,7 mio. kr. SBS ejer 80 pct. af Nordisk Radio Reklame A/S, som står bag Voice i København, Odense og Århus samt varetager reklamesalget for en række jyske stationer
– Radio er blevet en ret god forretning for os, siger Jesper Sehested lund og tilføjer: – Radio har i flere år været et overset medie, men vi er blevet bedre til at sælge det. Faktisk er TV2 det eneste medie, der kan give kontakt til flere danskere.
At radio reelt er bedre end sit rygte var også den konklussion, som mediebureauet Initiative Universal fornylig nåede frem til. Bureauet konstaterede i en analyse, at man for blot en halv mio. kr. kan få kontakt med 75 pct. af danskerne mellem 19 og 50 år.
– Hvis reklamekøberne havde boet i de store provinsbyer, så tror jeg, at radio havde haft en helt anden udbredelse. København er faktisk det svageste led, siger Jesper Sehested Lund.
SBS vil på den baggrund kunne få rigtig meget ud af den såkaldte femte frekvens, som ifølge medieforliget skal udbydes i licitation, og Jesper Sehested Lund bekræfter da også, at selskabet har tænkt sig at byde.
– Vi tror på det lokale – uagtet at nogen folk tror det modsatte – og vores system er i sin grundstruktur lokalt. Denne lokale forankring vil fungere stærkt sammen med den femte frekvens, siger Jesper Sehested Lund.
Til gengæld er alternativet til SBS som licenstager på den femte frekvens skræmmende. Så får man to kanaler, hvoraf ingen er landsdækkende, som skal konkurrere – med den risiko at begge får smadret deres forretning.
– Jeg er ikke så bekymret for Voice, som er profileret skarpt på den unge målgruppe. Men de lokale stationer vil komme til at tabe lyttere, hvis den femte frekvens bliver til en konkurrerende station, siger Jesper Sehested Lund.