KLUMME: Google udvikler hele tiden søgeresultatsiden. Der kommer flere og flere annonceformater, hvor især Google Shopping er interessant for virksomheder, der sælger produkter online.

Annoncerne fylder mere og mere, hvilket betyder, at de organiske søgeresultater rykker længere og længere ned på søgeresultatsiden.

Det giver kun mening at overveje alle AdWords annonceformaterne og samtidig arbejde strategisk med SEO.

Det drejer sig alt andet lige om øge sin share-of-voice på søgeresultatsiden, men det stiller krav til virksomhederne, både hvad angår AdWords kampagnerne og SEO/søgemaskineoptimering, men i høj grad også til, hvordan man tracker sin trafik og de besøgende, man har på sit website.

Fra søgeord til segmenter

Tidligere har virksomheder haft en strategisk tilgang til search aktiviteter med udgangspunkt i søgeord. Hvilke søgninger foretager målgruppen i forhold til det produkt eller de services, virksomheden tilbyder?

Nu vurderer Google et websites relevans ud fra, hvor godt websitet imødekommer de besøgendes efterspørgsel, og hvor relevant websitet er for brugerne.

Tager man udgangspunkt i brugernes behov og adfærd, vil man forbedre sine SEO resultater. Det er den klare melding fra oplægsholderne på SearchLove.

Linkbuilding har altid været en vigtig parameter inden for SEO, men de seneste år er tilgangen til linkbuilding blevet meget anderledes.

Ligesom med alt andet search, bør man tage udgangspunkt i sin målgruppe, når man arbejder med linkbuilding. Mængden af links er for længst blevet uinteressant, det handler om kvalitet. Jo højere kvalitet, de links et website har og jo mere relevante de er for målgruppen, desto bedre SEO resultater vil man få.

Man behøver ikke store budgetter for at få succes med linkbuilding, og man behøver heller ikke at lave content, der skal gå viralt for at få succes. Det handler i langt højere grad om at lave indhold – relevant indhold – som man hele tiden arbejder på.

Den bedste succes med linkbuilding får man, hvis man er vedholdende, laver relevant indhold, og at man tillader et længere tidsperspektiv, for SEO tager tid, og værdifuld linkbuilding er ingen undtagelse.

Annoncering på Google

Google AdWords har udviklet sig enormt fra helt simple tekstannoncer på Googles søgeresultatside til nu at være lange annoncer med mulighed for at flette flere forskellige budskaber og links i én annonce og blive vist, når målgruppen søger på Google.

Kampagnerne bliver stadig bygget op omkring søgeord, men i lige så høj grad bør man bygge sine kampagner med udgangspunkt i brugerne. Bruger man data på de besøg, man har på sit website, målrette annoncerne og tilpasse budskaberne, kan man øge relevansen og brugeroplevelsen, og det vil oftest føre til forbedrede resultater og optimering af virksomhedens marketingbudget.

Husk nu arbejdet med ”sansynligheder”

Hvis man ved, at en person har lagt en bestemt vare i indkøbskurven i webshoppen uden at gennemføre købet, hvorfor så ikke tilpasse AdWords annoncen til ham, når han dagen efter søger på Google efter det samme produkt?

På den måde øger man sandsynligheden for, at han køber varen i din webshop frem for hos din konkurrent.

På samme måde kan man tilpasse budskaber og budgetter i forhold til, hvor i købsprocessen brugerne er, når de foretager bestemte søgninger.

Man kan også bruge Googles data til at lave sin AdWords strategi til personer, som har den samme adfærd som et bestemt segment af de besøgende på ens website.

Opsummering: Her kommer de bedste råd

  • Tænk brugeroplevelse først og fremmest
  • Track alt der kan trackes på websitet, og brug data til at optimere AdWords og SEO
  • Brug segmenter sammen med søgeord
  • Tillad SEO den tid det kræver
  • Udeluk ingen AdWords annonceformater før det er testet