En af dagens mange interessante sessions under Search Engine konferencen i San José var panel-diskussionen med deltagelse af senior level executives fra bl.a. Omnicom Group, Digitas og Iprospect.
Formålet med sessionen var at drøfte search marketings betydning for fremtidens medieindkøb med afsæt i Google’s ekspansion ind i andre medier såsom video, radio, print, YouTube og Google TV samt firmaets overtagelse af Doubleclick tidligere i år.
Google’s ekspansion af deres auktionsbaserede prismodel ind på nye medier giver annoncørerne hidtil ukendte muligheder for at styre og optimere alle deres markedsføringsaktiviteter på en samlet platform.
Holdningen i panelet var, at muligheden for at indkøbe både offline og online medier via én platform giver annoncørerne bedre mulighed for at udarbejde en samlet marketingstrategi på tværs af alle mediekanaler, samt at måle, analysere og optimere marketingaktiviteterne i samspil med udgangspunkt i kampagnens overordnede målsætninger.
Nye muligheder
Muligheden for at samle medieindkøbene på én platform og det deraf følgende samlede overblik over aktiviteterne, bevirker samtidig at kravene til fremtidens medieindkøb forandrer sig markant.
I fremtiden får medieindkøberen et real-time overblik over alle kampagneaktiviteter, hvilket bevirker, at medieplanen i højere grad bliver en dynamisk og fleksibel plan, som kontinuerligt skal måles, analyseres og optimeres i henhold til kampagnens overordnede målsætninger.
Panelet var samtidig enigt om, at search marketing i stigende grad kan anvendes i annoncørernes research og test af nye kampagner.
Search marketing er således også i dag blevet en kilde til værdifuld data om brugernes adfærd i alle faser af købsprocessen – data som annoncørerne i stigende kan anvende til optimering af deres nuværende og fremtidige kampagner.
Data fra search marketing kampagner bruges således i stigende grad som en indikator på effekten af andre medieaktiviteter i form af målinger af brugernes adfærd på søgemaskinerne.
En reel trussel
Panelet gav som eksempel, at der oftest er en nøje sammenhæng mellem medietrykket på tv-kampagnen og effekten på brand awareness og så antallet af klik og konverteringer, som efterfølgende kan måles via data fra search marketing kampagnerne.
Fortsætter søgemaskinerne deres nuværende ekspansion til andre medier og udvikling af værktøjer til indkøb, effektmåling og optimering af kampagner, vil søgemaskinerne i løbet af de nærmeste år blive en reel trussel til de eksisterende spillere for markedet på medieindkøb.
Udviklingen vil utvivlsomt medføre nye muligheder for annoncører, der forstår at udnytte den platform og de værktøjer, som søgemaskinerne stiller til rådighed.
Søgemaskinerne er med deres auktionsbaserede prismodel på vej til at revolutionere annoncørernes muligheder for medieindkøb.
Giv os din mening om vores og panelets holdning til fremtidens medieindkøb!

Adspire er et search marketing bureau, der er specialiseret i strategisk anvendelse af søgemaskiner som markedsføringskanal.