Fra irriterende telemarketing til purpose-drevet kommunikation.

Energiselskabet Modstrøm lægger med en større marketingsatsning an til at indtage en tydeligere position på energi-markedet. 

Selskabet vil være energibranchens grønne aktivist – og målet er, at Modstrøm i midten af 2021 skal have været i kontakt med 100.000 nye, potentielle kunder.

– Vi ved, at behovene for grøn omstilling er der. Men der er ikke så mange, der ved, hvad de skal gøre – og hvordan de kommer i gang, siger Roar Seeger, der er COO hos Modstrøm. 

Ud over at sælge strøm er Modstrøm på markedet for energirenovering og solcelleanlæg for små og mellemstore virksomheder og private. 

Nye ejere

I sommer blev elselskabet solgt til kapitalfonden Waterland – og kort efter gik man i en bureaupitch, hvor bureauet We Love People blev valgt som vinder. 

– Nu skal vi positioneres som det, vi er – et energiselskab, der driver den grønne omstilling. Der skal skabes opmærksomhed om det, vi laver, så kunder kontakter os, siger Roar Seeger.

" Vi ønsker ikke at have en profil, der gør os kendt for aggressivt salg.
Roar Seeger, COO, Modstrøm

En google-søgning afslører, at Modstrøm tidligere har været i vælten.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen løftede i november 2019 pegefingeren, efter forbrugere havde oplevet, at sælgere fra selskaberne Modstrøm, Blue Energi, Natur-Energi og Gul Strøm havde givet urigtige, mangelfulde og/eller vildledende oplysninger.

Derudover skrev Ekstra Bladet i 2013, at Røde Kors ikke fik 461.372 kroner, som skulle være gået til fattige i Nepal, da den i dag tidligere Modstrøm-storaktionær Thomas Rasmussen i stedet sendte pengene til fodboldklubben Brøndby IF, der på det tidspunkt var truet af konkurs. 

– Det gamle Modstrøm gik konkurs, hvorefter man købte aktiver ud og i den forbindelse var der et samarbejde med Røde Kors, der faldt på gulvet, siger Roar Seeger. 

Han oplyser, at Thomas Rasmussen i dag ikke har noget med Modstrøm at gøre. Han forlod selskabet, da Modstrøm i sommer blev købt af kapitalfonden Waterland. 

Om kritikken fra forbrugerombudsmandens kritik siger Roar Seeger:

– De tidligere ejere af virksomheden havde meget fokus på telemarketing og salg. Det betød, at fokus på at undgå forbrugerombudssager og fokus på den gode samtale, når man skaffer kunder, ikke var i højsædet. Det er noget, vi har ændret radikalt. Vi ønsker ikke at have en profil, der gør os kendt for aggressivt salg. Det skal We Love Peoples arbejde trække os væk fra.

Et svært marked

Karina Holm Henriksen, CEO, We Love People. Foto: PR.

Hos We Love People kalder CEO Karina Holm Henriksen opgaven for lidt af en drøm, da den forbinder ”purpose, strategi og kreativitet.”

– Purpose er at hjælpe danske forbrugere og virksomheder til at omstille sig til grøn energi. Modstrøm skal altså være halv aktivist og halv service provider, siger Karina Holm Henriksen, der nævner udfordringerne: 

– Meget af den nuværende kommunikation er indefra og ud. Det er tekniske beskrivelser af energitjek. Men det interesserer ikke nogen. Strøm som produkt interesserer heller ikke nogen. Og mange forbrugere ved ikke, hvad de skal gøre. 

Men følgevirkningerne af grøn energi vil der være mange forbrugere, der vil finde en tilfredsstillelse i.

Det vil derfor være her fokus er i det kreative arbejde, der laves i disse måneder, påpeger Karina Holm Henriksen.

– Det er et svært marked, så den strategiske og kreative opgave er, at oversætte, forklare, og vise hvad man kan gøre, siger hun. 

Ifølge Roar Seeger adskiller Modstrøm sig fra sine konkurrenter, ved at opfordre kunder til at blive selvforsynende med strøm.

Forretningen er, at Modstrøm også er i markedet for solcelle-anlæg og varmepumper. 

Kort om Modstrøm

  • Nettoomsætning: 258 mio. kr.
  • Bruttofortjeneste: 76,3 mio. kr.
  • Årets resultat: 14,6 mio. kr.
  • Antal kunder: Ca. 75.000
  • Ejer: Kapitalfonden Waterland
  • Modstrøm blev etableret i 2008.

Kilde: 2019-regnskabet for Modstrøm Danmark A/S.

– Der er vi allerede aktivister. Det er også noget, vi skal have bevidstgjort i samarbejde med bureauet. Hvis vi skal nå CO2-målene, så dur det ikke, at det er energiselskaber alene, der producerer strøm, siger han og fortsætter:

– Men det er klart, at andre ikke har interesse i at fortælle den historie – for så kan de jo ikke sælge lige så meget strøm.

Det kreative arbejde vil kunne ses på TV, SoMe og outdoor i begyndelsen af det nye år.

Her går Modstrøms nye, digitale platform også i luften.