Undersøgelsen er et led i Snuggles nye kampagne, der opfordrer danskerne til at bruge sanserne og ’slippe deres indre løs’. Kampagnen søsættes i forbindelse med lanceringen af et helt nyt skyllemiddel med stimulerende duft.
Undersøgelsen er foretaget i Danmark, Holland, Frankrig, Italien, Spanien, Grækenland, Belgien og Ungarn, og Snuggle opfordrer nu danskerne til at ’slippe deres indre løs’ endnu mere.
Sanselighed kan øge livskvaliteten. Det viser den nye europæiske undersøgelse, der samtidig placerer danskerne helt i top, når det gælder om at udtrykke sine følelser i form af spontan glæde som sang, dans, latter og kropskontakt.
Mere end hver 3. dansker synger højt hver dag, og 80 % af danskerne ler dagligt. Det viser en repræsentativ undersøgelse gennemført af British Market Research Bureau for Snuggle i 8 europæiske lande. Undersøgelsen sætter fokus på befolkningernes evne og vilje til spontant at nyde deres liv med sang, dans, latter og kropskontakt. Og danskerne er topscorer i alle kategorier. Ifølge lektor og ph.d. Lene Otto, Europæisk Etnologi, Københavns Universitet, er der en helt naturlig forklaring herpå:
– Danskerne er et produkt af velfærdssamfundet, hvilket betyder, at vi lever mere i nuet og ikke behøver at bekymre os om fremtiden. Samtidig er vi mere frie, idet vi ikke er vant til at blive kigget over skulderen, som i nogle lande. Og så er kulturen i Danmark ironisk. Vi bruger latteren og ironien til at minimere stress og håndtere hverdagens udfordringer.
I Danmark, Spanien, Holland og Belgien mener hovedparten af befolkningen ikke, at der er noget, som stopper dem fra at ’slippe deres indre løs’. Til gengæld er franskmænd og italienere reserverede og generte, hvilket hindrer dem i at udfolde sig.
Danskerne er sammen med spanierne de bedste til at omfavne hinanden. Ca. 60 % af danskere og spaniere krammer et medmenneske dagligt, hvor franskmænd og hollændere er mest reserverede over for daglig, fysisk kontakt.
Danske undersøgelsesresultater
• Mere end hver 3. synger højt hver dag
• 50 % krammer en anden person dagligt
• 80 % ler dagligt
• 44 % græder mindre end en gang om måneden
• 43 % mener, at der ikke er noget, der stopper dem fra at ’slippe deres indre løs’
Europæiske undersøgelsesresultater
• Ungarerne er den befolkning, hvor færrest ’slipper deres indre løs’ – 35 % danser aldrig, ligesom 33 % aldrig synger højt
• Befolkningerne i Ungarn og Frankrig ler mindst. De ler ca. 20 % mindre end i de øvrige undersøgelseslande
• Omvendt ler spaniere og hollændere meget (hhv. 80 % og 81 %)
• En ud af 10 grækere græder hver dag, og det er langt flere end i de øvrige europæiske lande
• 89 % er enige i, at de vil forøge værdien af deres liv, hvis de brugte deres sanser mere