En familiefest kan være en blandet fornøjelse. Og måske især hvis man er ansat i reklamebranchen. Hos Grey i Odense har de i hvert fald taget konsekvensen af farmors evige brok over belærende og anmasende reklamer. De har sat sig for at forandre danskernes syn på reklamer.
– I dag er reklamebranchens troværdighed ikke særlig høj, og det vil vi gerne lave om på. Om 15 år skal vi her på Grey helst kunne se tilbage på intelligent, engageret og nysgerrig kommunikation.
Sådan siger kreativ direktør Kim Gørlitz om de værdier, der fremover skal danne udgangspunkt for alle aktiviteter på Grey Odense. Bureauet har sat en langsigtet strategi i søen – og det er nødvendigt. Ifølge Kim Gørlitz handler det nemlig om en anden forståelse af forbrugeren.
– Forbrugerne gider ikke at se mere overfladisk og leflende reklame. De er trætte af ikke at blive taget alvorligt. Derfor vil vi skabe et ligeværdigt møde mellem kunden og forbrugeren. Vi vil sætte et ægte møde i stand, der stammer fra den virkelige verden, forklarer han og bruger Grey Århus’ Fakta-reklamer som et godt eksempel. Samtidig siger Kim Gørlitz, at reklamebranchen som helhed heldigvis begynder at tage sig selv mere alvorligt.
– Men vi må ikke glemme at lytte til forbrugerens signaler, ellers har kommunikationen ingen effekt. Med vores udmelding bryder vi nogle grænser – og helt sikkert også hos vores kunder. Så hvis de ikke vil være med, må vi jo sige nej tak til kunden. For os gælder det om at lytte til Adam Morgans råd. At agere som et fyrtårn, der viser hvor vi står, pointerer Kim Gørlitz.
For at nå den ambitiøse og langsigtede strategi vil Grey Odense på kort sigt sætte gang i både interne og eksterne aktiviteter, der viser intelligens, engagement og nysgerrighed. Kirkens Korshærs kampagne er et af initiativerne, og i øjeblikket arbejder de med et projekt, der skal få hele Fyn til at lyse som et fyrtårn.