Den britiske, organiske juiceproducent Little Miracles har fået massiv vind i de sociale medie-sejl herhjemme ved at ”street-spotte” unge bloggere, fotomodeller, first movere og trendsættere i en tilbagevendende, digital lookbook-fotoserie kaldet ”Little Street Miracles”.

Her er det bl.a. lykkedes for Little Miracles at aktivere flere geledder af den københavnske societyscene

– Det er helt vildt. Vi får dagligt henvendelser fra unge piger og drenge, der gerne vil spottes af vores modefotograf og fashionspotter, efter at de har set kampagnen folde sig ud på Facebook og Instagram.

Der er gået helt konkurrence i det, fortæller Kate Harding, International Marketing Manager hos Little Miracles i London, der afslører, at kampagnen har opnået et social reach på omtrent 200.000 følgere, som udgøres alene af de mange profiler, der har uploadet billeder på Instagram med hashtagget #littlemiracles de sidste par uger.

Social kapital er nøglen

Idéen bag kampagnen Little Street Miracles er at arbejde med trendsætternes såkaldte sociale kapital på et ikke-kommercielt (gade)plan, hvor alle synes, det er fedt at være med, fortæller Kate Harding:

– Efter råd fra vores PR-bureau i Danmark ville vi gå efter at tale til målgruppens æstetiske selvfornemmelse i redaktionel øjenhøjde, for den vej igennem at definere, hvordan et ”lille gademirakel” rent faktisk klæder sig og ser ud, siger hun.

– Det er naturligvis tiltalende at få dét prædikat på sig, hvilket jeg tror, der er med til at forklare, hvorfor kampagnen har fået så stor succes som tilfældet er – det er en kompliment, som folk gerne vil dele med omverdenen, fortsætter hun.

Little Street Miracles-kampagnen er udtænkt og eksekveret af Rossen & Company, der for nyligt gjorde sig bemærket i det globale medie PRweek i forbindelse med PR-forvaltningen af netop social kapital-begrebet under Opel Danmarks og Uncle Greys Free summerrides by ADAM-kampagne i 2014.

Netværk gør en forskel

Her fik brugerne et gratis lift mod at uploade en selfie under kampagnehashtagget.

– Modsat de fleste andre bureauer har vi rent faktisk netværket first hand, da vi selv er en del af de forskellige miljøer og inderkredse. Det kan lyde hovent, men i en trendsætter-kontekst er der såre simpelt det personlige netværk til forskel på os og resten af PR-branchen, lyder det fra chefkonsulent i Rossen & Company, Nicolai Bonnén Rossen.

I Danmark distribueres Little Miracles af Fritz Schur Consumer Products og forhandles bl.a. af 7-Eleven.