Boxer TV har lanceret en ny kampagne, der skal få endnu flere danskere til at skifte tv-udbyder.

Denne gang er der dog ikke tale om en kampagne centreret om traditionelle mediekanaler som tv og print, men derimod om en indsats, hvor sociale medier og PR spiller hovedrollerne.

Omdrejningspunktet er en sofa, Habits, skabt af møbeldesigneren Isabel Ahm. De danske tv-seere er nemlig vokset ud af deres nuværende (traditionelle) sofaer, lyder det fra Philip Philipson, der er CMO (Chief Marketing Officer) hos Boxer TV.

– Den indsigt har vi haft et stykket tid, siger han og henviser til en befolkningsundersøgelse foretaget af Epinion i forbindelse med kampagnen.

Den viser, at danskerne forbruger tv-mediet på et utal af forskellige måder i dag end for blot fem år siden. Vi ser tv på fladskærmen, pc’en, tabletten og mobilen, og vi deler i høj grad oplevelserne på sociale medier. Og mindre med dem, vi sidder i stue med.

Og hvad så? I sælger jo tv-pakker?

– Vi har forsøgt at finde ud af, hvordan vi kunne bruge denne indsigt i vores kommercielle kommunikation, så vi kan komme længere ud end i de betalte medier. Det er ikke let, da valg af tv-pakker som udgangspunkt er et lavinvolveringsprodukt, siger han.

Et middel er at flytte fokus fra lavinvolveringsproduktet, altså selve tv-pakken, til indsigten om de omgivelser, vi ser tv i. Derfor, forklarer han, lagde Boxer TV hovedet i blød, og da reklamebureauet Bates kom med gode ideer i den forbindelse, valgte tv-udbyderen at forfølge ideen.

– Tidligere har der været meget fokus på pris og kvantitet af kanaler i stedet for omgivelser, oplevelser og ikke mindst fleksibilitet i den kommercielle kommunikation på markedet. Det forsøger denne kampagne at gøre op med, siger Philip Philipson.

Derfor allierede Boxer TV sig med reklamebureauet Bates’ mellemkomst med møbeldesigner Isabel Ahm for at skabe sofaen Habits, der er skræddersyet danskernes nye tv-vaner gennem et omfattende analysearbejde, hvor designeren har nærstuderet situationer fra danskernes stuer og samlet viden fra en befolkningsundersøgelse, der har kortlagt danskernes adfærd, når de ser tv.

– Som designer er mit afsæt at skabe løsninger på et problem. Da jeg begyndte at kigge nærmere på den måde, vi danskere opfører os på, når vi ser tv, var problemet åbenlyst. Nogle sidder i skrædderstilling, andre ligger med hovedet på siddepuden og benene slænget over ryglænet, mens en tredje gruppe sidder ret og op ned med hænderne foldet i skødet. Alle mennesker er forskellige, men det kan vores sofaer ikke imødekomme, siger Isabel Ahm om behovet for en ny, anderledes sofa.

Og det er her, koblingen mellem Boxer TV og sofaen skal findes.  Formålet er skabe en modulopbygget, fleksibel sofa, der understøtter den gode tv-oplevelse og tager højde den individuelle adfærd, når vi ser tv ud fra devisen: Én løsning passer ikke til alle.

– Samtidig ser vi det som en del af Boxer TV’s DNA at udfordre de traditionelle rammer og tænke nyt. Det gjorde vi, da vi trådte ind på det danske marked i 2009 og gjorde op med de faste tv-pakker. Vi tilbød danskerne valgfrihed og fleksibilitet i forbindelse med tv-pakkerne. Fuldstændig som den nye sofa tillader danskerne at sammensætte de forskellige moduler, som det passer dem, siger Boxer TV’s CMO.

Hvordan eksekveres kampagnen?

– Målet er selvfølgelig er at få engageret så mange brugere som muligt på sociale kanaler. Dertil kommer en PR-indsats, hvor vi fortæller om sofaen og danskernes tv-vaner og på den måde forsøger at skabe opmærksomhed, siger Philip Philipson.

Han har eksempelvis været en tur forbi en lokalradio allerede, tydeligvis talt med undertegnede, og så skrues der op for Facebook-indsatsen i disse dage.

Dertil kommer, at Boxer TV i kampagnen bruger et utraditionelt medie, da kampagnen også tager form af et ”crowdfunded Kickstarter-projekt”.

Kampagnen skal nemlig også hjælpe Isabel Ahm ud over rampen med sofaen Habits, der endnu kun eksisterer som prototype, så den kan realiseres ude i de danske stuer.  Til det bruges crowdfundingportalen Kickstarter.

Se en film om kampagnen her, og læs lidt facts derunder.

Lidt facts

Om samarbejdet mellem Boxer TV og Isabel Ahm
• Habits er blevet til i et samarbejde mellem Isabel Ahm og Boxer TV
• Boxer TV har i opstartsfasen støttet Isabel Ahm med en kvantitativ og kvalitativ undersøgelse foretaget af Epinion af danskernes tv-vaner og samtidig finansieret en prototype af Habits
• Isabel Ahm skal selv indsamle midler til selve produktionen af Habits. Det har hun valgt at gøre ved hjælp af crowdfundingtjenesten Kickstarter.dk

Om Kickstarter til iværksætterne
• Kickstarter er en crowdfundingtjeneste, hvor iværksættere kan søge midler fra almindelige danskere til at realisere deres projekter
• Til dato er der indsamlet mere end 1 mio. dollars til 75.000 forskellige projekter på verdensplan
• Kickstarter blev etableret i USA i 2009, og åbnede i Danmark i oktober 2014
• Et bidrag til Habits udløser en række belønninger, hvilket også er kutyme blandt andre Kickstarter-projekter. Fx:
• Et bidrag på 25 kr. udløser et ”I backed Habits”-billede, som kan sættes på ens Facebook, Instagram eller anden social media-profil