Igen i år drog virksomheder, politikere og journalister mod Bornholm for at fejre demokratiet. Men i år blev der tweetet mindre fra Folkemødet end året før – både blandt virksomheder og personer.

– Til gengæld er der mere engagement på det, der er blevet delt, lyder det i en ny analyse fra Infomedia, der leverer overvågning af kommunikation både digitalt og analogt.

– I år er der blevet skrevet 19 pct. færre tweets om Folkemødet end året før. Og tendensen ses både blandt personer og virksomheder.

Selvom der er en del færre tweets i år end sidste år, blev der stadig tweetet 41.400 gange om Folkemødet på én uge. Og naturligvis blev de fleste tweets sendt torsdag, fredag og lørdag, hvor Folkemødet løb af stablen, og selvom folkefesten foregår på Bornholm, er der mange, der også tweeter fra København.

Ifølge Infomedia er tendensen klar.

– Der har været mere fokus på kvalitet end kvantitet og langt flere har fået mere engagement på det, de har delt.

Og der er forskel på listerne alt efter, om du kigger på dem, der har tweetet mest, fået mest samlet engagement, eller mest engagement pr. post.

Samvirke, IBM og Lead Agency var mest aktive

Samvirke på NGO-siden og IBM som virksomhed var klart mest aktive. Samvirke vandt også på ”mest engagement”. På bureausiden var Lead Agency mest aktiv.

Men Socialdemokratiet har fået absolut mest engagement i gennemsnit på partiets to tweets – begge om Mette Frederiksens partiledertale. Så det rigtige tweet med det rigtige indhold på det rigtige tidspunkt er altså bedre end strategien om at smadre sig igennem lydmuren.

Også de konservative, Enhedslisten og Alternativet opnåede betydeligt engagement.

Engagement pr. mention dækker over gennemsnittet for antal likes og retweets på tweets delt af brugeren.

Og engagementet er vokset. I 2016 var det højeste engagement per tweet 54,7 og i år var tallet vokset til 215,2 per tweet. Det er her, Mette Frederiksen og Socialdemokratiet blæste de andre af banen.

Tolkningen på udviklingen er vanskeligere:

– Det er en kendsgerning, at Folkemødet har slået rekord på antal deltagere, men ikke på aktiviteten på sociale medier. Det kan enten betyde, at luften er gået af Twitter-ballonen, eller at årets folkemøde har været præget af et øget fokus på kvalitet fremfor kvantitet, slutter Infomedias analyse.