Den samlede sening steg i juni med 11 pct. og i juli med 6 pct. Så den gode nyhed omkring det dårlige sommervejr er, at ingen tv-stationer har haft problemer med underleveringer.
Nyheden har dog vist sig at være klart bedst for TV3, der har fået størst udbytte af den større sening.
– Det er først og fremmest ved hjælp af et udenlandsk programformat med titlen Xtrem Hjemmeservice, at TV3 har opnået en markant højere andel i juli. TvDanmark har også haft godt udbytte af sommervejret, men her er det over en mere bred kam. Dog skiller Kanal 5’s film under titlen 9-forestillingen sig positivt ud – hvilket vel ikke er så mærkeligt i dårligt sommervejr.
– Til gengæld ser det mindre godt ud for TV2. Stationen har haft en sening på niveau med sidste år, men altså tabt markedsandele. F.eks. kan man se, at Tour de France trods vejret ikke har opnået en seermæssig vækst . Interessen for cykelløbet ser således ud til at være relativt vejr-uafhængig, siger Mikael Ostenfeld fra Carat, der står bag Tv Markedets Nøgletal.
At seningen steg med hele 11 pct. i juni hænger sammen med EM i fodbold, og derfor klarede TV2 sig bedre i denne måned end i juli. TvDanmark klarede sig også fornuftigt i juni, hvor TV3 kom mindre godt gennem måneden.
– TvDanmark har haft succes med deres modprogrammering over for den megen sport, og det kan være et godt afsæt for den kommende tid. Det er da også noget af et vovestykke, stationen har kastet sig ud i ved at lancere deres helt store efterårs-satsning samtidig med OL i Athen, siger Mikael Ostenfeld.

Fornuftig start

Første afsnit i Strandvejsvillaen opnåede et seertal på 211.000.
– Og sat over for OL og et nyt programformat på TV2 en mandag aften, må det karakteriseres som en relativ succes. Det er da også TvDanmarks højeste seertal i år, siger Mikael Ostenfeld.
Adm. dir. Henrik Ravn karakteriserer Strandvejsvillaen som et program, der s kal løbes i gang. Og desuden ser han ikke OL som en meget alvorlig konkurrent.
– Vi har det som station faktisk relativt godt over for sport. Og OL er en helt anden og mere uoverskuelig type sport end f.eks. en fodbold-kamp. Vi ser det lidt som en lykkepose. Vores program kommer hver aften, og vi kan opleve aftener, hvor det går forrygende, og så kan vi opleve aftener, hvor vi får tæsk af en håndboldkamp. Hertil kommer, at venter vi med at starte Strandvejsvillaen til efter OL, så kommer vi til at løbe programmet i gang over for en række af konkurrenternes nye satsninger, siger Henrik Ravn.