“Fly on the Wings of love”, lød det i år 2000, da Brødrene Olsen sang en Eurovison-sejr hjem til Danmark.

Nu udgør nummeret også en del af soundtracket til den tredje – og sidste – installation i Spies Rejsers hidtil effektive ”Do it…”-kommunikation, der har været lidt af en murbrækker for video- og contentdrevne kampagne-satsninger herhjemme.

Denne gang tager kommunikationen – som atter en gang er orkestreret af reklamebureauet Robert/Boisen & Like-minded (RBLM) – udgangspunkt i, at det med de to første skud i kampagne-bøssen rent faktisk er lykkedes at få danskerne til at rette op på det lave fødselstal.

Men som alle nok ved, så er det godt nok ubetinget skønt med de nye små, men familieforøgelserne er sjældent noget, der ligefrem booster lagengymnastikken rundt om i de små hjem.

– Derfor slår Spies denne gang ikke på at få danskerne til at sætte flere børn i verden, ligesom det ikke kredser om at sælge flere storbyrejser (Do it for Denmark) eller aktive ferier (Do it for Mom), men derimod om at hylde forældrene og give dem lidt igen for deres ”kvaler” (Do it Forever), siger Eva Lundgren, Head of Branding & Marketing hos Spies.

Spies Rejser udnytter således kampagnen til at pitche et nyt loyalitetsprogram for forældre (ikke mindst i den ældre aldersgruppe, som både har tid og råd til at rejse), hvor de får rabat på eksotiske rejser resten af livet, hvilket skal være med til at sætte gang i romantikken og dermed sparke gang i sexlivet igen (Do it Forever).

Spies: Mere sex

Loyalitetsprogrammet garanterer rabat på eksotiske rejser de næste ti år, og som det var tilfældet de foregående kampagner, så er Do it Forever også bundet op på en undersøgelse. Denne gang foretaget af Spies gennem Epinions Danmarkspanel.

– Vores undersøgelse viser, at danskere uanset alder dyrker mere sex, når de tager på ferie, end når de er hjemme i de vante rammer, siger Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies. 

– Herudover er eksotiske rejser til destinationer langt væk som eksempelvis Maldiverne, Seychellerne eller Barbados oplagte til at dyrke hinanden og parforholdet, også efter at man får børn. Danske par har nemlig i snit 102 pct. mere sex med deres partner på en eksotisk ferie end i hverdagen. Og de eksotiske ferier er dermed den ferieform, hvor garantien for sex er størst, fortsætter han.

Spies’ loyalitetsprogram har samtidig en indbygget ”fertilitetsbonus”. Des flere børn, des større rabat på rejsen.

Cirklen sluttes

Den seneste kampagnefilm fuldender cirklen i Spies’ ”Do it…”kommunikation, og det bliver den sidste, fortæller Eva Lundgren, der er meget begejstret for reklameuniverset, der i den grad har leveret varen.   

Det er dog endnu alt for tidligt at udråbe det seneste skud på ”Do it..”-stammen til en succes, men der er ingen tvivl om, at de to foregående kampagner har været effektive.

Faktisk kan man med en vis ret gå så langt som til at sige, at en dristig og provokerende kommunikationsindsats – vel at mærke med et begrænset budget – hjalp et 60 år gammelt rejsebrand med at blive relevant igen.

Og tag ikke blot vores ord for dét, da resultaterne langt hen ad vejen taler for sig selv.

Så sent som i forrige uge blev de to første ”Do it…” kampagner eksempelvis hædret ved IPA Effectiveness Award, som i øvrigt er inspirationskilden til danske AEA, hvor casen også er med i finalen.

Kampagnerne, som udover den kreative hjælp fra RBLM blev skabt i tæt samarbejde med Radius Kommunikation, Be On, Annalect og Vizeum, har – som allerede nævnt – medvirket til at få Danmark og danskerne samlet omkring et nationalt anliggende: Et lavt fødselstal.

I den mere tørre afdeling, altså der hvor tallene og regnedrengene regerer, er kampagnens film fx set mere end 20 millioner gange alene på YouTube.

Pikante kampagner løftede salget

De to kampagner har endvidere skabt PR-værdi for +10 mio. kr. i Danmark, og de har medført  +1.000 internationale presseklip i medier fra kulørte Playboy over reklamefagmediet Adweek til hæderkronede Washington Post.

Endvidere kan det nævnes, at PR-effekten af ”Do It For Mom” var stærkere end forgængeren, hvilket er med til at understrege styrken ved at bygge videre på den eksisterende vinkling.

Kampagnerne har været blandt de mest delte i verden med næsten en million sociale interaktioner, og der var +750,000 unikke besøg på de tilknyttede kampagne-sites.

Endnu mere interessant er det, at salget steg for storbyferie (Do it for Denmark) med 25 pct., ikke bare i kampagneperioden, men et samlet løft to år efter lanceringen.

Da det handlede om aktive ferier (Do it for Mom), steg salget med 42 pct.

Det lykkedes vel at mærke med et relativt lille budget, der skabte en imponerende ROMI (Return On Marketing Investment).

I konkrete tal betyder det, at der for hver marketingkrone brugt på ”Do it for Denmark” og ”Do it for Mom” var en gevinst på ikke mindre end 15,80 kr., hvilket resulterende i øgede indtægter på 80 millioner kroner.

Kreativitet virker, er også en læring, men det er en anden historie.

Du kan se den nye Spies-film, Do it Forever, herunder og besøge det tilknyttede kampagnesite her. Og snyd ikke dig selv for et gensyn med de to første “Do it…”-film derunder. 

Do it Forever

Do it for Mom

Do it for Denmark

Credits: Do it Forever

Kunde: Spies Rejser
Bureau: Robert/Boisen & Like-minded, Denmark
Strateg: Søren Christensen
Kreativ direktør: Heinrich Vejlgaard
Art Director: René Sohn Kammersgaard
Account Manager: Gitte Andersen
Filmproduktion: Gobsmack Productions
Producere: Christina Bostofte Erritzøe, Cille Silverwood-Cope
Instruktør: Niels Nørløv
Director of Photography: Bastian Schiøtt
Focus puller / B-Photography: Kasper Bylov
Drone Operator/ Still Photo / DIT: Frederik Kastrupsen
Editor: Dan Lochi
Visual Effects: Magnús Sveinn Jónsson, And Welcome Post
Sound Design: Bjørn Vidø / Freezone
Komposer: Henrik Lindstrand / Upwright Music
Interactive Developer: Ramiro Espada
Nordic Account Manager: Rasmus Mikkelsen
Campaign Manager: Louise Brogaard
Account Director: Mads Bech Larsen
Consultant: Cecilie Valentin, Katrine Lerche
Mediabureau: Vizeum