Inter Profiles producer profilerede og coatede stålplader, -bjælker med mere. Produkterne bruges især til industri- og landbrugsbygninger, ligesom arkitekter tit vælger stål som materiale til tag- og facadebeklædninger også til almindelige beboelseshuse.
Derfor har hele Inter Profiles indsats hidtil drejet sig om b-2-b markedet. Men virksomheden har ændret strategi.
Forklaringen er, at 600.000 huse fra 1950’erne og opefter trænger til at få skiftet tag. Mange af dem har eternittage, og det betyder et voldsomt bøvl for husejerne, fordi der er asbest i tagpladerne.
Her vil et ståltag være en meget bekvem løsning, fordi det kan lægges direkte oven på det gamle tag, og så er der ingen problemer med asbest, beskyttelsesdragter, Kommune Kemi etc.
– Desuden passer ståltage ofte bedre til tagkonstruktionen på den type huse. Tegl ville være for tungt – man skulle simpelthen udskifte hele konstruktionen, og i forvejen er tegl jo en meget dyr løsning, siger AD Niels Kilstrup, Vetterli & Hjortshøj, som Inter Profiles valgte at lægge budgettet hos efter en minibureaurunde med to bureauer.

STåLTAGMESTER
Inter Profiles har allieret sig med 72 tømrermestre landet over. De har gennemgået en uddannelse som har gjort dem til “autoriserede ståltagmestre“, og ståltagmestrene er nøglepersoner i Inter Profiles fremstød på forbrugermarkedet. De skal selv stå for markedsføring og opsøgende indsats i lokalområderne.
– Husejerne vil opleve den lokale ståltagmester som afsender af al kommunikation, undtagen Tv-spottet og websitet, forklarer tekst- og konceptmager Morten Søholm, Vetterli & Hjortshøj.
Kampagnen starter med en konkurrence, som via voice response på TV og hjemmesiden skal generere leads, som de lokale ståltagmestre kan bearbejde.
– Når husejeren har forsynet os med adresse og telefonnummer, sender vi en lille pakke. Den indeholder et salgsbrev, en brochure om ståltage samt andre materialer – og så har vi valgt at sende et stykke tagplade med. De fleste aner jo ikke, hvad et ståltag egentlig er, og derfor mener vi, det er vigtigt, at folk selv får mulighed for at røre ved det, fortæller direktør Michael Locht, Vetterli & Hjortshøj.
Pakken sendes fra Inter Profiles, men den lokale ståltagmester står som afsender, ligesom han følger op telefonisk efter nogen tid.
Ved siden af de landsdækkende aktiviteter vil de enkelte ståltagmestre gennemføre forskellige lokale. De har således fået diverse materiale på CD-ROM, så de selv kan indrykke annoncer, radiospots – og lave løbesedler, som spejderne eller fodboldklubben kan dele ud, præcis hvor ståltagmesteren mener de får størst effekt.
– Yderligere har vi – parallelt med websitet – udviklet extranet, hvor ståltagmestrene kan kommunikere indbyrdes. Og hvor de har adgang til en tagkonfigurator, der giver dem mulighed for at beregne priser og give tilbud lynhurtigt, understreger konsulent Brian Gert, Vetterli & Hjortshøj.
Målet med kampagnen er at øge opmærksomheden omkring ståltage som en billig og enkel tag-løsning af høj kvalitet.
– Og succeskriteriet er, at hver enkelt ståltagmester skal lægge 25 tage årligt, fastslår Michael Locht.