Politikens annoncedirektør Steffen Hjaltelin forlader d. 1. maj bladhuset på Rådhuspladsen for at tiltræde et nyt job som adm. dir. for internet-virksomheden JobMatch i Ballerup. Dermed følger han i fodsporene på andre mediedirektører, som har valgt at skifte den etablerede medieverden ud med den nye verden.
– Jeg tror årsagen skal findes i, at vi i medieverdenen sammenlignet med f.eks. industrien er vant til hurtige beslutninger, og det passer godt til internet-virksomheder, siger Steffen Hjaltelin.
Han har ikke varetaget stillingen som annoncedirektør længere end siden 1. januar sidste år, men har dog i den periode nået at sætte et meget tydeligt fingeraftryk på dagblads-verdenen gennem lanceringen af QRP-systemet – Politikens model til nyt prissystem, som skal konkurrere med tv-stationernes tv-meter. Politiken har gennem udspillet høstet stor anerkendelse hos mediebureauer og annoncører.
Før han kom til Politiken var han marketingchef hos Oticon i USA.
JobMatch er motoren i Politikens egen søgedatabase PolJob, og Steffen Hjaltelins opgave er klar: JobMatch skal ud og erobre Europa i konkurrence med andre job-databaser som f.eks. StepStone.
– Jeg kender jo JobMatch temmelig godt, og dens matching-motor er formidabel. Hertil kommer, at JobMatch ikke konkurrerer med medierne, men indgår partnerskaber. Vi har på Politiken rent faktisk tjent penge på samarbejdet, siger Steffen Hjaltelin.
JobMatch’s hiditidige adm. dir. Jan Berg bliver i ledelsesgruppen.