Nyeste markedsføringstiltag er derfor at tilbyde de ansatte akademiske studier for efterfølgende at ansætte dem i høje stillinger.
Det lyder lidt som Rockefeller: Start i køkkenvasken og arbejd dig op til et job med hjørnekontor i hovedsædet.
McDonald’s i Tyskland kæmper videre med sit forsøg på brand restoration. Efter at have ommøbleret de fleste restauranter med pænere inventar, installeret café-hjørner i kamp mod Starbuck’s og afprøvet cocktail-tiltag er turen nu kommet til koncernens skrantende omdømme som arbejdsplads, kan Welt Online berette.
Burgerkædens tyske afdelinger vil af med imaget som arbejdspladsen, der kun kan tilbyde stressede, ulækre jobs til hungerløn til folk.
 Derfor tilbyder koncernen nu sine ansatte at tage en bachelorgrad i hotel- og turismeledelse efterfulgt af tilbud om top-job.
McDonald’s betaler studieafgifterne, og der er studiejob i restauranterne. Under studiet arbejder den studerende sig gradvist op gennem restauranternes forskellige ledelsesgrader.
Ordningens første 100 studerende/ansatte starter til oktober.
– McDonald’s har i længere tid forsøgt at polere sit image af og ønsker at forbedre sit reputation management. Fastfood-kæderne har fortsat det image-problem, at de sælger dårlig kvalitet til lave priser til børn, der bare bliver tykkere og tykkere, siger Jürg Leipziger fra universitetet i Leipzig til Welt Online.
sd