En af verdens største annoncører, Unilever, der har bl.a. Knorr, Axe, Dove, Magnum og Hellmann’s i porteføljen, vil bruge sine reklamer til at gøre kloden til et bedre sted.

Koncernen lægger årligt omkring 50 milliarder kroner i brand- og marketing-investeringer. Og fremover skal reklamerne være mere mangfoldig, oplyses det i en pressemeddelelse.

Man vil således øge mængden af reklamer, der indeholder eller er skabt af kvinder, underrepræsenterede etniske og seksuelle minoritetsgrupper og handicappede. 

Målet er, at ”bidrage til at tackle de fremherskende stereotyper, der ofte videreformidles gennem reklame, og at understøtte en mere inkluderende repræsentation af mennesker”.

Initiativet kommer som en del af nylanceret program, der skal ”bidrage til opbygningen af et mere retfærdigt og inkluderende samfund.”

Dove startede i 2004

Det er ikke første gang, koncernen gør sig bemærket ved at træde nye stier i reklameverdenen.

Tilbage i 2004 lancerede man med Dove-brandet ”Real Beauty”-konceptet, hvor man benyttede almindelige kvinder i reklamerne og ikke professionelle fotomodeller.

En af filmene, ”Evolution” vandt i 2007 Grand Prix i hele to kategorier (Film og Cyber) ved VM i reklame i Cannes.

Artiklen fortsætter efter filmen.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger

Efter en pause genoptog man Dove-konceptet med bl.a. ”Dove Real Beauty Sketches”, som i øvrigt vandt 19 løver, herunder en Titanium Grand Prix i Cannes i 2013.

Artiklen fortsætter efter filmen.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger

Men fremover er det ikke bare Dove-brandet, der skal støtte kvinders selvværd.

Nu går hele koncernen med alle sine brands ud med et omfattende program, der skal sikre større diversitet.

Vil også støtte leverandører

Unilever er en af verdens største annoncører og brugte, ifølge sit eget 2019-årsregnskab det år 8,2 milliarder dollar, svarende til omkring 50 milliarder kroner, på ”brand and marketing investment”.

Og ud over løfterne om at bekæmpe stereotyper i sine reklamer, byder det nylancerede program på en stribe andre initiativer:

F.eks. vil man inden 2025 bruge to milliarder euro årligt hos leverandører, der ejes eller drives af mennesker fra minoritetsgrupper.

Hertil kommer, at Unilever inden 2030 vil sikre, at alle, der direkte leverer varer og serviceydelser til koncernen, får en mindsteløn eller har en indtægt, de kan leve af.

Læs mere om Unilevers nye program her.