Indendørs reklameskilte bliver mere og mere digitale i disse år, og det skal bl.a. skabe nye kundeoplevelser og annoncørmuligheder i tre af landets største butikscentre: Field’s i Ørestad, Bruun’s Galleri i Aarhus og Bryggen i Vejle.

Her har ejeren, Steen & Strøm, derfor kørt et udbud, som AFA JCDecaux har vundet.

I øvrigt i konkurrence med bl.a. Clear Channel, hvilket ikke er helt uinteressant set i lyset af gårsdagens og dagens historier om det danske outdoor-marked herhjemme.

Med udbuds-sejren skal AFA JCDecaux i løbet af sommeren 2017 opstille 46 digitale skærme i de tre shoppingcentre, der tilsammen har 22 mio. besøgende årligt og over 300 butikker fordelt på ca. 130.000 m2.

– Steen & Strøm er en dynamisk virksomhed. Vi forsøger konstant at berige moderne shopping ved at tilføre værdi til oplevelsen af det enkelte shoppingcenter for både lejere og besøgende, siger Morten Hechmann, Specialty Leasing Manager i Steen & Strøm.

– I den forbindelse er der mange komplekse krav at tage hensyn til, og netop derfor har vi valgt at samarbejde med AFA JCDecaux, der som os lægger vægt på innovation og bæredygtighed, fortsætter han.

Digitale reklameplakater rykker

Aftalen med Steen & Strøm er et direkte resultat af, at AFA JCDecaux har udvidet sit digitale forretningsområde til også at omfatte shoppingcentre.

– Vi er selvfølgelig glade for, at Steen & Strøm har valgt os som deres nye samarbejdspartner i dette udbud. Vi har haft et meget konstruktivt forløb med Steen & Strøm om at finde frem til den mest optimale løsning i hvert shoppingcenter, siger Anders Axelsen, adm. direktør i AFA JCDecaux.

– Og vi er stolte over, at vi nu kan offentliggøre en aftale, der baner vejen for nye oplevelser og muligheder for både kunder og annoncører i de tre shoppingcentre, fortsætter han.

Derudover kan Anders Axelsen fortælle, at AFA med aftalen styrker sit digitale netværk yderligere.

– De er 70 tommer og har med Full HD LCD-teknologi en bedre opløsning end de fleste fladskærme. Fra egne internationale undersøgelser ved vi, at kunder i shoppingcentre værdsætter digitale skærme, fordi det giver dem en moderne, tidssvarende og positiv oplevelse.

– Vi lægger vægt på et tidløst design af hensyn til kunder, butikker og dermed hele shoppingmiljøet, fortsætter han.

AFA når nu bredt ud

AFA JCDecaux’ digitale pallette vil dække DSB-stationer, Københavns indre by samt nu de tre shoppingcentre.

Hermed styrker AFA JCDecaux sin position som en af landets førende udbydere af digitale outdoormedier med godt 150 digitale skærme.

– Digitale skærme giver annoncørerne mulighed for at kommunikere deres budskaber på rette tid og sted med nye kreative eksekveringsmuligheder. Annoncørerne rammer forbrugerne i en gunstig situation, da kunderne jo har besluttet sig for at handle, fordi de er taget hen til et shoppingcenter.

Det giver muligheder, siger Karsten Rask Mikkelsen, Commercial Director hos AFA JCDecaux.

– Med de tre indkøbscentre får annoncørerne nu digital adgang til de mest interessante high-end-centre i Danmark. Shopping i centre forbindes med en god og inspirerende oplevelse, som forbrugerne gerne afsætter tid til, fortsætter han.

Aftalen mellem Steen & Strøm og AFA JCDecaux løber de næste 10 år og implementeres hen over sommeren 2017. Parterne ønsker ikke at oplyse kontraksummens størrelse.