Grey København har lavet en imagekampagne for Steff-Houlberg, der skal lokke de unge forbrugere hen til pølsemanden. Kampagnen, der går i luften i uge 40, er resultatet af nogle tanker, som opstod hos Grey.
– Vi mente at den gamle hæderkronede danske pølse fortjente lidt mere opmærksomhed, og måske især blandt de unge. Med det udgangspunt tog vi kontakt til Steff-Houlberg, der var med på ideen, siger kontaktchef Sune Bang fra Grey.
– Vi havde da en del betænkeligheder i starten, siger salgschef Marting Sørensen, Steff-Houlberg.
– Men vi var da godt klar over nødvendigheden af at køre en ung og frisk stil, hvis vi ville kommunikere med målgruppen 14-30 årige. Samtidig har der længe været et behov for at markedsføre pølsemanden, som jo er en del af den danske kultur – og et sted der repræsenterer hygge og afslapning på dansk manér. Noget der meget vel kunne forgå, hvis vi ikke sætter ind i tide, og det gør vi så nu med hjælp fra Grey København, understreger Martin Sørensen.
– Annoncerne er bygget op på de unges præmisser, og er ment som et modtræk til de udenlandske fastfood-kæder, siger Sune Bang. Linien vi kører er meget forskellig fra, hvad Steff-Houlberg er vant til. Og det grundlæggende budskab i kampagnen er, at Steff-Houlberg siger til de unge – “vi ved godt, at I er derude“.

EN BANAL IDé
Steff-Houlberg har længe kørt kåringen af årets pølselegat, (der er gået til kendte folk, som også er kendt for deres hang til pølser). Grey valgte at vende det hele på hovedet og i stedet lave en konkurrence til kåring af årets pølsemand.
– Ideen er faktisk ret banal, erklærer Sune Bang. Det handler om at få den store målgruppe af unge til at udvælge sig en pølsemand – og det er ikke nok bare at gå forbi en!. Konkurrencen kræver en beskrivelse af ting f.eks. inde fra pølsevognen, der beviser at de virkelig har været der. Ud fra beskrivelsen skal de så komme med argumenter for, hvorfor lige netop “deres“ pølsemand bør vinde, siger han.
Præmien er 10.000 pølsecheks, som vinderen selv kan benytte eller dele ud til venner og bekendte – og så en masse hæder til pølsemanden.

På DE UNGES PRæMISSER
I imagekampagnen indgår 10 annoncer – med temaet “Autentisk junkfood siden 1921“ – der vil blive bragt i diverse ungdomsmagasiner. Der vil yderligere blive udsendt 50.000 konkurrence-postkort til de forskellige ungdomsuddannelses-institutioner, sammen med Danmarks største ungdomsblad Tjeck.
Sune Bang har sammen med ADer Tobias Rosenberg, tekstforfatter Thomas Asbæk, og planner Michael Jeppesen stået for kampagnen.

(Illustration i foto MF23 – Pølser1 og/eller 2)?