Så kom det første navn på, hvem islændingene vil satse på i planerne om at lancere en ny gratisavis i Danmark.
Valget er faldet på Svenn Dam, der er en meget dreven mediemand med stor erfaring inden for både traditionel avisdrift og gratis-avis. Svenn Dam har været markedsdirektør på Jyllands-Posten i den periode, hvis avisen blev Danmarks største, og han har spillet en central rolle i etableringen af MetroXpress i Danmark, før han blev involveret i Metro-aktiviteter på internationalt plan.
Svenn Dam bliver direktør for og næstformand i moderselskabet 365 Media Scandinavia, der skal varetage islændingenes skandinaviske medie-aktiviteter. Det vil sige først og fremmest planerne om at lancere en ny gratis morgenavis i Danmark. Men han kan også blive involveret i handlen med norske Orklas mediedivision, som jo omfatter Berlingske-koncernen.
Hans opgave bliver således at sætte det hold, der skal gennemføre projektet. Men han vil ikke udtale sig om, hvornår projektet bliver til virkelighed.
– Vi udtaler os ikke om datoer, siger Svenn Dam, der dog gerne vil sige, at selskabet vil blive involveret i en distributions-forretning.
– Vi vil selv have kontrol med distributionen meget gerne i alliance med nogen andre. Men er der ikke nogen at arbejde sammen med, så gør vi det selv, siger Svenn Dam.
Adm. dir. Gunnar Smari Egilsson fra Dagsbrun siger:
– Vi er meget glade for at få Svenn Dam med på holdet som administrerende direktør og næstformand i 365 Media Scandinavia. Hans erfaring og energi vil være den drivende kraft i opbygningen af en stærk position i regionen. Vi tror på, at vi kan tage vores vision og mediekoncepter fra vores islandske selskab og eksportere dem til resten af de nordiske lande. fin