Berlingske Media kom ud af 2014 med mere end skindet på næsen.

Når sidste års driftsresultat renses for frasalg, så er der tale om en fremgang i driftsoverskuddet (EBITDA) fra 157 mio. kr. i 2013 til 175 mio. kr. i 2014.

Det skyldes bl.a., at mediekoncernen i 2014 formåede at holde både annoncesalg og bladsalg stabilt igennem året, lyder det i en pressemeddelelse.

Indtægterne inden for consumer sales, som mediernes webshops og dealsitet Sweetdeal, er blevet styrket og koncernens reklamebureau, Marketsquare, har haft et økonomisk fremgangsrigt år.

Digital omstilling

Berlingske Media har i årets løb også oplevet en betydelig vækst i antallet af brugere på de digitale platforme og er ugentligt i kontakt med over 2,1 mio. danskere.

Især BT er vokset digitalt. Særligt med hensyn til antallet af mobil-brugere.

– Berlingske Media har i 2014 fortsat omstillingsprocessen fra print til digital. Vi har udviklet forretningen med nye tiltag på digitale områder som bl.a. Danmarks nye politiske mødested, Politiko.dk, og styrket de eksisterende print-produkter, lyder det fra koncernchef Lisbeth Knudsen.

– Ja faktisk har vi vist, at vi også tror på print til de helt unge, digitalt indfødte ved at sende en helt ny national børneavis, Kids News, på gaden. Alt i alt er resultatet for året både økonomisk og udviklingsmæssigt blevet særdeles tilfredsstillende, lyder det fra koncernchef Lisbeth Knudsen.

Omsætningen landede på 2.2 mia. kr., hvilket svarer til niveauet for omsætningen i 2013 justeret for frasalg. Det samlede medarbejderantal i Berlingske Media er 1.770.