Brandet er det samme, ledelsen er den samme, kunderne er de samme og man møder de samme ansigter. Men ejeren er ny.

TBWA/BBDOs adm. dir. Erich Karsholt har nemlig overtaget ejerskabet til hele bureauet. Han ejede en mindre del i forvejen.

Forklaringen på den handel er, at Danmark er et relativt lille marked – og at bureauet derfor også er mindre end dem, man opererer med i de fleste andre lande. 

Danmark er således langt fra det eneste land, hvor TBWA har valgt at sælge, og i stedet indgå i en Affiliate-aftale. Det er en udvikling man også har set i andre bureaugrupper. 

I forbindelse med ejerskiftet ændres navnet. Fremover vil bureauet hedder TBWACopenhagen – altså uden BBDO, som ellers er et legendarisk navn i den danske bureauhistorie.

– TBWA er internationalt utrolig stærke, både strategisk og kreativt. Vi og vore kunder har stor glæde af de analyse- og strategiske værktøjer som TBWA tilbyder, herunder Disruption-metoden og daglige opdateringer af bl.a. nye tendenser fra hele verden, siger Erich Karsholt og fortsætter om perspektiverne i det nye ejerskab.

– Det giver mulighed for at agere mere uafhængigt i forhold til lokale samarbejdspartnere, der kan hjælpe med at sikre, at eksisterende og nye kunder til stadighed får de bedste løsninger til konkurrencedygtige priser. Det leverer vi allerede, men jeg tror, der er behov for nytænkning, herunder endnu mere samarbejde mindre og mellemstore bureauer imellem, hvor de enkelte bureauers specialer kan koordineres, uden at det er kunderne, der skal bruge tid på det.

Erich Karsholt overtog ledelsen af bureauet i 2015 og er lykkedes med en turn-around, hvor 2017 bød på markant fremgang i bruttoavance og en tilsvarende fremgang på bundlinjen, der blev forbedret med 3,4 mio. kr. til et plus på knap 2 mio.

TBWACopenhagen har 15 medarbejdere og havde i 2017 en nettoomsætning på 23,8 mio. kr. samt en bruttoavance på 15,5 mio. kr. Kunderne omfatter bl.a. AJ Vaccines, Bolighed.dk, Dr. Oetker, Ejner Hessel/Starmark, Harboes Bryggeri, Lidl Danmark, Mercedes-Benz og Singapore Airlines.