Danmarks største tele- og IT-selskab, TDC, lancerede i sidste uge det nye virksomhedsbrand Nuuday.

Her løfter Carsten Elmose, Head of Marketing, sløret for, hvorfor det giver god mening med endnu et brand i TDC-regi.

– Helt overordnet er baggrunden, at TDC Group skal splittes op i to virksomheder. Et infrastrukturselskab og så Nuuday (skal udtales New Day), der favner alle TDC Groups kunderettede brands som f.eks. YouSee, Telmore og TDC Erhverv, siger han.

Kommer I til at køre en lanceringskampagne for det nye brand?

– Nej, det gør vi ikke. Nuuday skal primært ses som en overordnet ramme for de øvrige kunderettede brands i TDC Group-familien, siger Carsten Elmose, der også kan fortælle, at der ikke oprettes en separat marketingenhed for Nuuday.

Hvad er formålet med det nye brand?

– Det handler primært om Employer branding og om at få kommunikeret ud internt, at vi i dag er en virksomhed, der tør gribe teknologien, udfordre og forme den, siger Carsten Elmose.

– Derfor landede vi også på navnet Nuuday, der skal symbolisere, at det er en ny dag for os og for vores kunder. Vi ser ind i fremtiden og agerer her og nu, hvilket også forklarer nu-delen af det nye navn, fortsætter han.

Carsten Elmose kan også fortælle, at TDC i vid udstrækning selv har udviklet det nye navn/brand.

Det digitale designbureau 1508 har assisteret omkring udviklingen af den visuelle identitet for Nuuday.

– Den rummer en fin grafisk kvalitet, synes jeg, og den spiller fint sammen med vores tagline: ”Make sense with technology”, som skal afspejle, at vi vil give teknologien retning. Dermed bliver den bliver mere tilgængelig, hvilket i sidste ende kan forbedre samfundet som helhed, forklarer Carsten Elmose.

Hvordan er det nye brand blevet taget i mod?

– Såvel internt som eksternt er lanceringen blevet mødt med stor nysgerrighed. Og det er jo rigtigt fint, da det skaber en god platform for at fortælle, hvad der er meningen med det nye brand, slutter Carsten Elmose.

Nuuday forventes i 2019 at blive en selvstændig juridisk enhed, som et datterselskab af TDC A/S og en del af TDC Group.