I slutningen af 2013 så firmaet med det selvforklarende navn Animationsvideo.dk dagens lys, og kunderne  – primært mindre virksomheder eller organisationer – har taget konceptet til sig.

Og det skyldes ifølge direktør Mads Jespersen blandt andet, at de små animationsvideoer kan noget, som traditionelle reklamefilm ikke kan:

–  På få øjeblikke kan de kommunikere selv komplekse budskaber, som det ville tage længere tid at fortælle i en almindelig tv-reklame. Og da animationsvideoer oven i købet er markant billigere at producere, betyder det, at de små og mellemstore virksomheder har fået en helt ny og særdeles effektiv måde at reklamere for deres produkter og services på, siger han.

Mads Jespersen siger, at en animationsvideo typisk koster mellem 10-20 gange mindre at producere end en reklamefilm.

– Af samme årsag har professionel reklamefilm mest været forbeholdt de store virksomheder. Men i dag er tv’et imidlertid blevet second screen. Og samtidig skriger de sociale medier nærmest på nyt delbart indhold hver dag. Det har givet de billigere fremstillede animationsvideoer særdeles gunstige vækstvilkår, siger han og peger på YouTube som en fantastisk platform – også for mindre virksomheder eller organisationer.

Enkel model – svær at forklare

Hos Klubliv Danmark – en organisation under DGI, som arbejder på at udbrede såkaldte ”mikrosponsorater” – har man fået god respons på den video, som Animationsvideo.dk har udviklet.

– Vi valgte firmaet på baggrund af anbefalinger i netværket. Og fordi jeg godt kunne se det univers, vi havde tænkt os, i de film, de havde produceret til andre, siger marketingchef Cathrine Egeberg.

Hvad var opgaven, de skulle løse for jer?

– Vi har netop lanceret en landsdækkende og unik sponsormodel, der i sig selv er super-enkel, men som kan være kompleks at forklare. Bl.a. fordi den henvender sig til tre målgrupper, der er meget forskellige – men som også overlapper hinanden. Sammen med Animationsvideo.dk endte vi med en storyline, der ville kunne bruges over for alle vore tre målgrupper.

Og hvad har I fået ud af det?

– Et godt solidt resultat syntes vi – vi endte med at udvikle en film til alle vores målgrupper, og det er vores opfattelse, at modtagerne mener, filmene forklarer konceptet på en let tilgængelig måde. Vi har modtaget meget ros for filmene indtil videre, siger Cathrine Egeberg.

Animationsvideo.dk er en del af det digitale marketingbureau Relation Technology, der lever af at lave digitale marketingløsninger for små og mellemstore virksomheder.

Se en af Klubliv Danmarks film her.