”Hallo mit navn er Mister San. Jeg ringer til dig fra Japan. Jeg skal have shippet 12 millioner sko. Fra Tokyo til Holstebrooo”.

Der var ikke et øje tørt, da John Venning, tidligere tenor ved Den Kongelige Opera, i februar i en reklame for Telenor Erhverv sang disse linjer til tonerne af Puccinis opera Turandots 3. akt, ”Nessun dorma”.

Filmen, som reklamebureauet &Co stod bag, hentede roser i et helt usædvanligt omfang for en b-2-b-reklame fra et teleselskab, og nu er parterne i luften med næste film i opera-serien.

Denne gang er det den danske operasanger Johannes Mannov – i dag professor ved det tyske musikkonservatorium i Nürnberg – som oplader sin smukke røst for Telenor i reklamefilmen ”Nyt Domicil” til tonerne af Edvard Griegs ”I Bjergkongens Hal” fra Peer Gynt.

Filmen blev sluppet løs på Facebook i weekenden, og får premiere på tv i dag, ligesom kampagnen også kommer på print og i andre kanaler.

Thomas Hoffmann, der er kreativ direktør hos &Co, fortæller om filmen:

– Den spiller ligesom den første på følelserne og på den oprigtige glæde, man som virksomhed oplever, når kunderne ringer og gerne vil bruge ens produkter eller services. Det er et budskab, der taler til alle niveauer i en virksomhed. Desuden er kommunikationen mere udefra og ind end i den typiske b-2-b-stil med travle forretningsfolk i lufthavne.

Hvis man kigger på de første reaktioner på Facebook og YouTube, så er de ikke lige så begejstrede som over ”Mister San”?

– Nej, det er de ikke, men det havde vi sådan set heller ikke forventet. Da ”Mister San” gik i luften var det en meget anderledes måde at kommunikere teleselskab på, end man var vant til, og det vakte betydelig opmærksomhed. Desuden var musikken måske også mere kendt. Så det overrasker os ikke, at vi ser disse reaktioner nu. Man siger jo også, at det er svært at lave en 2’er.

Men er det ikke lidt ærgerligt, når nu der var så megen positiv omtale af den første?

– Jo, det kan du da godt sige. Det er jo altid bedre, når publikum klapper. Men omvendt er det ikke, hvad folk synes på Facebook, der er det vigtigste, men derimod om kommunikationen virker, og budskaberne trænger igennem.

Og hvis man spørger Morten Kosakewitsch, der er brand manager hos Telenor Erhverv, så virkede ”Mister San” i hvert fald over al forventning.

– Den havde en fantastisk effekt. Dels fik vi masser af positiv omtale, fordi filmen i sig selv var fremragende, men vi rykkede os også på alle de parametre, vi havde opstillet mål på. Lige fra awareness og præference til salg, hvor vi lå på index 110 i forhold til vores forecast. Så det var meget tilfredsstillende, siger han.

Og I er ikke bekymrede over, at den nye film allerede har fået kritik for ikke at være lige så god som den første?

– Nej, det er vi ikke. Det var sådan set forventet, for det er altid svært at følge op på en stor succes, og vi vidste godt, at ”Mister San” ville være svært at toppe på den front. Det er da klart, at vi bliver glade, hvis også liking er høj, men det vigtigste for vores forretning er, om kommunikationen trænger igennem til målgruppen, og det er vi overbevist om, at den gør.

Se den nye film her.