Sidst i januar løftede teleselskabet 3 sløret for sit nye Hoff and Dog-univers med den verdensberømte skuespiller David Hasselhoff i front.

Manden, der i 80’erne opnåede superstjernestatus med tv-serierne Knight Rider og Baywatch, erstattede dermed en anden kendis fra verdensscenen, rapperen Snoop Dogg – og nu viser nye tal, at strandløven overgår rapperen.

– Vi måler på Ad liking, Forståelse, Relevans og Købsappel, og her kan vi kan se, at de første kampagne-film allerede nu scorer meget højt: Omkring 40 procent højere på alle parametre end tidligere kampagner, siger Frederik Grønlund Scholten, der er Head of Marketing for privatmarkedet hos 3.

Tallene viser således, at Ad liking ligger 45 procent bedre end tidligere, Forståelse ligger 40 procent bedre end tidligere, Relevans ligger 39 procent bedre end tidligere – og Købsappel ligger 42 procent bedre end tidligere kampagner.

Figuren rammer rigtigt

Frederik Grønlund Scholten tilføjer, at der også på de sociale medier har været stor interesse:

– Tallene er meget fine på både engagement, reach og organisk vækst, og kommentarerne omkring det nye univers og valg af frontfigur har været rigtig positive. På Facebook fik vi fx over 2.000 nye følgere inden for de første tre dage, da The Hoff kom på.

Og både hos 3 og brandingbureauet Co+, der er 3’s partner på kampagne-universet, er man overbeviste om, at David Hasselhoff-figuren er den helt rigtige til at positionere 3:

– Hasselhoff har han en tilbagelænet stil og en selvsikkerhed, som passer godt til os som virksomhed. Med The Hoff i front vil vi gerne signalere, at det bare er lidt federe at være kunde hos 3, siger Frederik Grønlund Scholten og tilføjer:

– Vi vil gerne gå fra et lille glimt i øjet og en lidt distanceret stil til et lidt større glimt i øjet og mere imødekommenhed. Og her er Hasselhoff et rigtig godt bud.

Retro-mode i tråd med tiden

Og den vurdering er Kiki Schjølin ganske enig i.

Hun er strategisk direktør hos brandingbureauet Co+, der stod bag Snoop Dogg-satsningen, og som også har været partner på The Hoff-kommunikationen.

– 3 er et selskab, der gerne vil gøre tingene anderledes, og det er et selskab, der tør noget. Snoop Dogg var et valg med kant, og det var spot on i målgruppen, og det er David Hasselhoff også. Men af andre årsager, siger Kiki Schjølin.

Det må du uddybe? Altså 3’s målgruppe var jo nærmest små børn, da fx Baywatch kørte?

– Præcis. Så hvorfor virker en figur fra dengang – en ”afdanket beach-konge”? Det gør han, fordi han har fået kultstatus, er blevet retro-moderne i tråd med tiden – og fordi han optræder med et twist af selvironi. Han ved udmærket, at folk gør grin med ham, men han kan også gøre grin med sig selv. Derfor virker han, siger Kiki Schjølin og tilføjer:

– Han lader som om, han er superfed, men han ved jo udmærket godt, at han ikke er nogen strandløve længere. Lige præcis den selvironiske tilgang rummer en helt speciel humor, som taler rigtig godt til danskerne.

Ny film: Hoff Workout

Og lige nu er 3 og Co+ klar med en ny film i serien, hvor Hoff og Dog har fået til opgave at toptrimme kundernes abonnement.

Med budskabet ”Hos 3 sørger vi for, at dit abonnement er toptrimmet, uden at du skal røre en finger” stiller teleselskabet skarpt på forpligtelsen til at hjælpe kunderne med at forstå deres mobilforbrug – og selvfølgelig tilbyde et abonnement, der passer til forbruget.

Kampagnen starter i denne uge, og du kan se den nye 3-film med The Hoff (og hund) her.