Luften er 25 – det vrimler heldigvis ikke med mennesker – og jeg er klar til at invadere en af de mest berømte butiks-mekkaer i verden. “The magnificant Mile“ er synonym med Michigan Avenue – et koncentreret indkøbsstrøg med brede fortorve, imponerende højhuse, kreative facader og masser af fantastiske butikker – og for enden af alt dette ligger Michigan Søen, der er så smuk og stor, at man tror, at den ligger ved verdens ende.

TIMBERLAND
Den første butik, der fanger mit øje er “Timberland“ – kendt for deres lækre vandrestøvler og fritidstøj og kræs for naturelskere. Butikken er indrettet i to etager med moderne træpaneler, hvor produkterne er flot og utraditionelt placeret. Butikken er meget lækker, men adskiller sig ikke væsentligt fra de flotteste herhjemme.

SONY
Det gør den næste derimod. Diskret, enkel og stilfuld facade. Sony, står der over døren. Enhver ved hvordan en almindelig radio/tv forretning ser ud – det her er noget ganske andet. Jeg træder ind i et galleri – stemningen er højtidelig, samtalen lavmælt og folk går stille og andægtigt rundt. De forskellige “opfindelser“ er placeret på plateauer og søjler rundt omkring i et flot højloftet lokale i flere etager. Det minder mere om et museum for moderne kunst. En speciel afdeling får mig til at måbe. Her er indrettet en supertjekket bolig med dagligstue og soveværelse. Eksklusive Corbusier kubestole, væg-til-væg fjernsyn og elektronik, lys og lyd diskret indbygget i væggen. Et soveværelse er monteret med smarte drømmemøbler – og alt hvad musik og tv-glade kunder kan ønske sig af udstyr er placeret i specielt designede reoler omkring sengen. Alt bliver selvfølgelig fjernbetjent.
Ekspedienterne – hvis man kan kan kalde dem det – er alle asiatiske mænd i italienske dobbeltradede habitter. Til forskel fra det sædvanlige “How are you doing“, der lyder, når man træder ind i butikkerne, siger de her ikke noget – hverken før, under eller efter ose-turen – det er en del af showet.