Den temperamentsfulde og kæmpestore Sir Gregor Clegane-figur fra Game of Thrones bruger som regel ikke tiden på huslige sysler, men i et nyt iværksætter-reklamefremstød fra den danske startup Fynoti kan han faktisk gribes i at pusle om en stueplante…

Fynoti er tænkt som tyverialarm, nabohjælp og personlig alarm i ét, og som optakt til et kommende crowsourcing-projekt optræder ”The Mountain”, som Game of Thrones-figuren også kaldes, lige nu som trækplaster i en godt fem minutter lang præsentationsvideo.

Skuespilleren bag ”The Mountain”, islandske Hafþór Júlíus Björnsson, har selv delt videoen på Facebook, hvor han også skriver om sit engagement i Fynoti-kampagnen, at han sagde ja til at deltage, fordi han tror, at Fynoti ”…vil tilføre værdi til en masse mennesker…”.

– Den udmelding medførte 70.000 views af videoen det efterfølgende døgn, siger Throstur Mar Sveinsson, der også er islænding, og som står bag Fynoti sammen med danske Per Valter. Virksomheden har hjemsted i Odense.

Alarm og nabohjælp

Fynoti er lidt firkantet sagt en netbaseret alarm på størrelse med en lille konservesdåse, der scanner stuen eller lejligheden.

Med en tilhørende app kan man koble systemet op på sin mobil og desuden tilknytte et nabonetværk, hvor funktionerne Shout! og Panic! brugea til at underrette naboerne om mistænkelig adfærd, eller hvis man er i fare eller har brug for hjælp.

– Vi synes selv, at vi bringer noget nyt og virkelig stærkt til markedet, og at figuren The Mountain formidler det rigtig godt. Fynoti kombinerer den personlige alarm og hjemmealarmen med nabohjælp i én samlet kick-ass-løsning – og så til en pris, hvor alle kan være med, siger Throstur Mar Sveinsson og tilføjer:

– Vi er stadig i gang med mindre test og småændringer, men vi har en funktionel prototype, som virker, og som vi glæder os helt vildt til at lancere.

Kampagnefilmen med ”The Mountain” er skabt af det islandske medie- og produktionsselskab Tjarnargatan, og fortællerrollen spilles af den ligeledes islandske skuespiller Siggi Holm.

Crowdfunding-aktiviteten ventes at gå i luften i slutningen af denne måned.

Læs mere om Fynoti her – og se kampagnefilmen her.