Det kan godt være, at vi danskere har haft brok over vejret som en af de store sommerfornøjelser. Men det har alligevel ikke holdt os fra en anden klassisk fornøjelse – nemlig Tivoli.
Den gamle have lukkede for årets sæson i aftes, og kan nu melde om besøgsfremgang – trods vejr og 7 færre åbningsdage. 3.340.000 gik gennem tælleapparaterne og det er 80.000 flere end sidste år. Samtidig kan Tivoli konstatere, at det fortsat går rigtig godt med salget af årskort. Der blev solgt 300.000 mod 235.000 sidste år.
Langt størsteparten af sæsonens gæster var da også danskere, og især gæster fra København og omegn. Men mere end 300.000 svenskere besøgte Haven, og dermed udgør vort broderfolk stadig langt den største udenlandske gruppe, mens nordmændene indtager den næste placering. Med besøgstallet fastholder Tivoli sin position som Europas tredjestørste forlystelsespark efter Disneyland Paris og Blackpool Pleasure Beach i England.
Den nye forlystelse, Dæmonen, hvor Tivoli har indgået et tæt sponsorsamarbejde med Mazda, fremhæves som en af årsagerne til, at besøgstallet har udviklet sig positivt. Tivolis mest populære forlystelse er dog stadigvæk Rutschebanen, der blev besøgt af omkring 1,2 mio. fin