Næsten alt er tilladt, hvis man vil være med på moden næste forår og sommer.
Onsdag blev modeugen i København åbnet med et bud på tidens kommende trends. Gule parykker og hvide, futuristiske briller med kun små kighuller til øjnene var blandt de indslag, som nok kun de modigste vil kaste sig ud i.
For de nostalgiske var der også batik og træsko.
– Jeg vil sige, at der er næsten frit spil. Vi er nået dertil i modebilledet, hvor der både er noget fra fortiden, men også nogle visioner om fremtiden, siger Ulla Skjødt, trendchef hos Dansk Textil & Beklædning.
Man skal klæde sig med humor, selvtillid og mod, hvis man vil være med på noderne. Det var i hvert fald kodeordene for det trendshow i Bella Centeret, som designerduoen Femmes Regionales havde sat sammen i forbindelse med åbningen af modeugen.
Der var både langt og kort, naturmaterialer, lak og plastik på podiet – farveskalaen gik fra pangfarver til brun som papirposer.
De næste dage lægger København hus til fire forskellige modemesser, og danske designere viser de nyeste kollektioner ved en lang række shows rundt omkring i byen.
Er man ikke en af heldige, der har fået en invitation til de eksklusive modeshows, er der mange andre muligheder for at være med på moden i de kommende dage.
For eksempel bliver flere af designernes shows vist på storskærme på Rådhuspladsen og Kongens Nytorv, og Kunstindustrimuseet viser en modeudstilling.
/ritzau/