Ahead blev kontaktet i sommer af Tau Steffensen, der er direktør for Toycity. Planen var at etablere en online legetøjsbutik, og målet var 15 lande i Europa.
Ahead, der bl.a. har erfaring med Lego World Shop’s site på nettet, fik til opgave at udvikle Toy City siten fra grunden af.
– Vi skulle starte med navn, logo og identitet, samt registering af domænenavn. siger kreativ chef Jacob Berg, Ahead. Efterfølgende udarbejdede vi design og koncept for butikken, og strategien for markedsføringen, siger han og understreger, at Toycity siten er blevet udviklet i samarbejde med IBM, der har stået for de tekniske ting.

VARME, HYGGE OG RO
Toycity vil ikke være alene om at kæmpe om børnefamiliernes opmærksomhed online. Der findes en række nationale spillere på markedet, og E-Toy fra USA, der er på vej ind i England, og sikkert også med kig på resten af Europa. Men E-Toy har et meget amerikansk koncept, der ifølge Jacob Berg ikke umiddelbart appellerer til europæerne.
– Vi har opbygget Toycity siten, så den appellerer til Europa, med vægt på varme, hygge og ro, og ikke mindst med relation til kunderne, hvor den amerikanske site virker meget rodet og “ueropæisk“, tilføjer Jacob Berg. Det er meget vigtigt at et site er appellerende – ellers er næste site jo kun et klik væk, understreger han.
– Ved opbygningen af den nye site, tog vi udgangspunkt i en benchmark, hvor vi har målt os op mod de bedste sites. Samtidig har vi jo også kunne trække på vores erfaring fra arbejdet med bl.a. Lego World Shop siten, og så har et af vores forbilleder været ISO’s site, siger Jacob Berg.

AHEAD E-ADVERTISING
Toycity vil blive markedsført med 10-15 sekunders TV-spots, hvor baggrunden er et tegnet landskab i 50’er stil med en “talende hånd“ som speaker. TV-spottet vil blive vist i de 4 prioritetslande, Danmark, Sverige, Tyskland og England. Og hånden – ja den kan både tale dansk, svensk, engelsk og tysk.
I forbindelse med integreret on- og offline markedsføring, har Ahead gjort sig mange tanker. Så mange, at de har etableret et nyt selskab i gruppen, med navnet Ahead E-Advertising.
– Der findes endnu ingen “regler“ for markedsføring, med henblik på at drive trafik til en hjemmeside på nettet, siger Jacob Berg. Der er i hvert fald ingen, der endnu har specialiseret sig inden for on/offline markedsføring af rene online virksomheder, så det har vi nu rådet bod på med Ahead E-Advertising, fremhæver han.
– E-Advertising vil beskæftige sig med integreret markedsføring on/offline, og vil have egne kunder – også kunder, der har fået lavet deres site andet steds, og som ønsker et professionelt reklamebureau til deres on/offline markedsføring, siger Jacob Berg.
– Ved markedsføringen af Toycity på nettet, vil vi benytte os meget af dialog markedsføring, hvor Toycity ønsker at skabe en tæt dialog til sine kunder. Bannerannoncer har været brugt og ikke mindst misbrugt længe, siger Jacob Berg. Men bannere er faktisk en udemærket metode at få opmærksomhed på, konceptet skal bare udvikles professionelt. Og dér er der mange der går galt i byen – de strør om sig med bannerannoncer uden at overveje målsætning og strategi, understreger han.
Det handler i bund og grund om at skabe tillid, også på nettet, og Toycity vil i den forbindelse benytte sig af strategiske alliancer med andre sites som en del af deres markedsføring.
– Alliancer er vigtige i den sammenhæng, for har du først tillid til én site, så er du også villig til at klikke dig videre direkte fra den site til en anden anbefalet site, pointerer Jacob Berg.