Hvis to er en tendens, så er mænd i faderrollen en tendens i dette års felt af Super Bowl-reklamer.

I går kunne vi således her på sitet fortælle om Unilever-brandet Dove, der under NFL-finalen på søndag vil vise filmen ”Real Strength”, der er fyldt med kærlige og engagerede fædre, og nu går det japanske bilmærke Toyota samme vej. 

Toyota har gennem et stykke tid i USA kørt en kampagne for sin Camry-model under overskriften ”One Bold Choice Leads to Another”, og det er den, man nu følger op på med årets Super Bowl-kampagne.

– Vi glæder os til at fejre en af USA’s største kulturelle helligdage, Super Bowl Sunday, ved at hylde forholdet mellem fædre og deres børn, siger Jack Hollis, der er Group VP Marketing, hos Toyota i USA, i en pressemeddelelse.

Kampagnen, som reklamebureauet Saatchi & Saatchi, står bag, rummer en række forskellige film, der løbende vil blive offentliggjort online i de kommende dage, frem til søndagens finalekamp.

En af dem, som du kan se under artiklen her, byder på klip fra interviews med en masse fædre, kendte som ukendte – en del af dem nuværende eller tidligere Super Bowl-stjerner – som dels fortæller om deres egen far, og dels siger noget om deres egen måde at gribe faderrollen an på.

I filmene optræder også deres respektive børn i alle aldre, som fortæller, hvordan fædrene er som fædre.

– Vi laver kvalitetsbiler og -trucks. Men vi arbejder også hver dag på at bruge og dele vores viden på måder, der kan gavne mennesker, samfund og verden i håb om en bedre fremtid. Vi har været en del af USA’s historie i over 50 år, og selv om vores passion er at fremstille kvalitets-køretøjer, så handler vores historie om meget mere end det, lyder det om i en pressemeddelelse om baggrunden for kampagnen.

Twitter-folket får i forbindelse med kampagnen også mulighed for at engagere sig personligt ved at uploade fotos og fortællinger om deres egne fædre #OneBoldChoise.

Toyota lover dog også overraskelser under søndagens Super Bowl, men indtil da kan man få en fornemmelse af, hvad det handler om i år, ved at se to film i henholdsvis tre-minutters og seks-minutters udgaven her.

Lommetørklæde anbefales.

Tre minutter

Seks minutter