Som beskrevet i begyndelsen af april, var der fine danske vinder-muligheder ved den 23. udgave af Webby Awards, der også kaldes for VM i Web.

Nu er vinderne offentliggjort, og det er godt nyt for tre af de otte danske bureauer, der tilsammen opnåede 26 Nominees og Honorees ved awarden, der i år modtog 13.000 indsendelser fra 70 lande verden over.

I front for det danske finalefelt ved årets Webby var prisvante & Co., der i år fik en enkelt pris ved awarden. Den faldt i kategorien Best Copywriting for ”Welcome Listeners”-indsatsen for HiFi Klubben.

Dansk topscorer på bureau-fronten blev Vice-bureauet Virtue Nordic, der hev to priser hjem i kategorierne Experience Marketing og Weird.

I begge tilfælde for kampagnen adDRESS_The_Future udviklet til det svensk/norske retail-mærke Carlings.

Den hæder er Morten Grubak, Creative Director i Virtue Nordic, naturligvis begejstret over.

– Vi glæder os da helt vildt over, at det arbejde vi udførte for Carlings, og som fik kæden til at brage igennem på nettet, belønnes. Vi var især oppe mod nogle meget stærke YouTubere i finalen i Weird-kategorien, men vi slog dem, siger han.

Hvad betyder en Webby Award for jer?

– Det er jo internettets Oscar, og den er ekstrem svær at vinde, da der ikke – som ved andre award shows – uddeles guld, sølv og bronze, siger Morten Grubak, der også kalder Webby Awards for onlineverdenens svar på VM i reklame, Cannes Lions.

Også Skybrud.dk kunne tage hjem med to priser i bagagen. Det skete i form af en Peoples Voice-award og en Webby Winner-pris i kategorien Best Visual Design – Function på baggrund af et arbejde udført for LEGO Fonden.

Hæder til to danske studerende

Endelig blev en finaleplads til de to Kreativ Kommunikation-studerende Christian Skjøtt og Alexander Keblow Kofoed vekslet til en pris i Webby Awards’ studenterkategori.

Prisen fik de for The Porfolio Apartment, som du kan se en casevideo om her:

Du kan selv tjekke alle vinderne ved årets Webby Awards ud her, og se de danske vindere herunder:

Danske webby-vindere 2019:

  • Bureau: VIRTUE NORDIC
  • Kategori: Weird
  • Pris: Webby Winner
  • Bureau: Christian Skjøtt og Alexander Keblow Kofoed
  • Kategori: Student
  • Pris: Webby Winner