Trafik ind og ud af butikkerne. Det er den klare målsætning for det, man kan kalde næste fase i Carli Grys fornyelse af sin markedsførings-platform omkring mærkerne Jackpot og Cottonfield.

For et år siden smed Carli Gry uskylden ved at lægge op til en kommunikation, der blev mere vovet og sensuel i forhold til den meget uskyldige stil, som indtil da havde præget den børsnoterede tøjkoncern. Nu er produkt-designet justeret, og kommunikations-linjen således ved at blive endeligt implementeret. Næste fase handler så om mere direkte salgsfremmende aktiviteter.

– Vi er i gang med en dynamisk markedsførings-strategi. Vores mærker er temmelig stærke, og derfor skal fornyelsen ske i form af justeringer med rod i mærkerne. Vi er nu ved at have kommunikationen på plads med henblik på opgaven at skabe kendskab. Derfor vil vi nu have større fokus på trafikken i butikkerne, siger international marketingchef Ellen Smidt-Nielsen.

Dialog er en af metoderne, og her kommer den primære fornyelse i markedsførings-indsatsen til at foregå på internettet. På den baggrund har firmaet netop udskiftet Ahead med Tribal DDB.

– Vi laver meget af vores kommunikation selv, men hidtil ikke hvad angår internettet. Opgaven for Tribal har handlet om at kunne levere en teknisk mulighed for, at vi kan arbejde med online-aktiviteterne mere selv – samt selvfølgelig at levere sparring til os. Den opgave havde Tribal DDB forstået utroligt godt, siger Ellen Smidt-Nielsen.

Udover online så er hun i fuld gang med at søge en event-koordinator.

– Vi skal have udviklet den markedsføringspakke, vi tilbyder vores 3500 forhandlere, til også at omfatte forskellige muligheder for events. Det er det, vi skal bruge en event-koordinator til, siger Ellen Smidt-Nielsen.

Carli Gry har også et antal koncept-butikker – en distributions-form som skal yderligere udvikles. Men koncernen har ingen planer om at gå ind i e-handel på sin site. Internettet skal bruges til dialog med kunderne og til at skabe større aktivitet og interaktivitet.

– Specielt hvad angår de yngre målgrupperr er nettet velegnet. De bruger det meget, og mode er et område med interesse. Vi har også et mere traditionelt dialog-program kørende, men nettet giver mulighed for at tilføre en ny dimension. Vi kan kommunikere oftere, være mere direkte og interaktive samt målrette aktiviteterne bedre – herunder f.eks. fokusering på udvalgte markeder, siger Ellen Smidt-Nielsen.

Næste fase af fornyelsen af markedsføringen indebærer ikke en forhøjelse af budgettet. Det skyldes bl.a. rationaliseringer gennem stordrift, samt at en fokusering af en række aktiviteter frigør midler. Medievalget omkring den traditionelle kommunikation bliver faktisk mere fokuseret, og samtidig har Carli Gry haft succes med en pr-strategi, der har placeret flere af selskabets produkter på modesiderne.

– Vi har vurderet, at vi ved at være omkostnings-effektive kan frigøre midler til andre projekter, siger Ellen Smidt-Nielsen.

Endelig sker der en yderligere spredning mellem de to mærker Jackpot og Cottonfield. Det indebærer bl.a., at Cottonfield har fået sin egen produktchef. Cottonfield er til mænd, mens Jackpot er til kvinder og det klart største af de to mærker

– Vi tror på et markant vækst-potentiale for Cottonfield, og stilen for produktet vil henvende sig til den moderne mand, der repræsenterer noget både sundt, sporty og maskulint. Cottonfield-manden er blevet frigjort, siger Ellen Smidt-Nielsen.