Skulle der være 35 millioner til overs på annoncebudgettet, så er der stadig mulighed for at købe reklameplads ved Super Bowl i februar 2021. Hvis man er hurtig.

De bedste reklamepladser er således – tre måneder før kick off – allerede udsolgt, men der er stadig ledige slots, skriver flere amerikanske medier.

TV-stationen ViacomCBS har senderettighederne til kampen, og ifølge Wall Street Journal forlanger stationen 5,5 millioner dollar for 30 sekunder.

En lille bitte smule lavere end sidste års 5,6 millioner dollar – men til gengæld tager TV-stationen så omkring 200.000 dollar for reklamer i live streaming-udgaven.

Og det er et voksende forretningsområde for TV-kanalerne: 

Fox, der sendte Super Bowl i februar 2020, meldte om gennemsnitligt 3,4 millioner seere pr. minut: En stigning på 30 procent sammenlignet med året før.

Men selv om streaming set med marketingøjne i stigende grad er interessant, så er det stadig den ”klassiske” transmission af Super Bowl, der for alvor rykker.

”Det er stadig Super Bowl”

Finalen er pr. tradition en af verdens mest sete TV- begivenheder, og TV-stationerne tjener kassen på den. 

Sidste år hentede Fox-netværket, ifølge Kantar Gallup, en omsætning på 525,4 millioner dollar – svarende til mere end 3,3 milliarder kroner.

Generelt ligger seertallet da også over de 100 millioner med 2014 som den hidtil mest sete finale. Dengang fulgte 112,2 millioner med på skærmen.

Lidt faldende har tallene dog været de senere år: I februar 2020 kunne Fox således melde om 102 millioner seere i alt.

Men som Jeff Gagne, SVP Strategic Investments, Havas Media, sagde til AdWeek i oktober, så er det ”stadig Super Bowl”:

– Det vil stadig være det største. Og den største mængde seere, du kan nå på samme tid. 

Og det ved annoncørerne naturligvis også.

Opbrud i feltet

Så trods coronakrise sælges de dyre reklamepladser stadig.

Også selv om det går lidt langsommere end vanligt. Og selv om den kommende finale indtil videre står i usikkerhedens tegn.

Flere store koncerner har således købt plads.

Det gælder bl.a. bryggerriet Anheuser-Busch InBev, der står bag Budweiser og Bud Light, Mars Wrigley, der står bag Snickers, M&M’s og Skittles, og WeatherTech, der fremstiller bl.a. gummimåtter til biler.

Pepsi holder også fast: Læskedrik-brandet er for 19. år i træk NFL-partner – og for 10. år i træk sponsor for ”the half time show”, der i år byder på den canadiske stjerne, The Weeknd.

Men andre har trukket sig. Herunder fødevaregiganten Avocados from Mexico, der ellers har været en trofast Super Bowl-annoncør gennem de seneste seks år.

Andre brands finder nye muligheder i coronaens skygge:

Take Away-platformen Postmates har således indtaget rollen som NFL’s første officielle ”On-Demand Food Delivery Partner”.

Hvad nu hvis …

På grund af corona er der naturligvis en vis usikkerhed omkring Super Bowl: Bliver kampen overhovedet spillet? Bliver den udsat? 

Ifølge AdWeek har flere annoncører forlangt mulighed for refusion i tilfælde af aflysning, og fået det.

Men de fleste brands satser angiveligt på, at planen holder, eller at der i værste fald bliver tale om en udsættelse.

For nok er det mange penge, de betaler – men de får også en eksponering, der næppe findes magen til:

Medier verden over skriver om og viser reklamerne – både før under og efter kampen. 

Den amerikanske avis USA Today dækker specifikt reklame-delen af Super Bowl med sit AdMeter, der måler forbrugernes holdninger til reklamerne og kårer årets bedste.

Og branchemedier som AdAge og Adweek leverer Super Bowl-dækning flere måneder før kampen og fortæller bl.a. om, hvem der køber reklameplads – og hvem der ikke gør.

Flere Super Bowl-reklamer har desuden givet anledning til spin-off kampagner, vundet masser af kreative awards og haft deres helt eget liv længe efter kampens sidste fløjt. 

Det giver vedvarende synlighed og har kæmpestor værdi for annoncørerne – og det ved de naturligvis godt.

Super Bowl LV sparkes efter planen i gang 7. februar 2021 på Raymond James Stadium i Tampa, Florida.