Der er ingen årtusind-tømmermænd at spore hos Tuborg. Bryggeriet har lagt stærkt ud siden nytår med et reklameforbrug, der hensætter alle andre annoncører på MAX (Markedsførings AnnonceindeX) i slowmotion. Indekset produceres på basis af tal fra Gallup Adfact.
Fra årsskiftet til og med uge 3 har Tuborg brugt 4514 pct. mere på reklame end samme periode sidste år. Alene i uge 3 lå merforbruget på 2113 pct.
Det er bl.a. den gamle film for Tuborg Superlight med ølkuskene, der har drukket en ca. 30 bajere, som har markeret bryggeriet i den første del af året. Og det er ikke sket uden resultater. I hvert fald ikke hvad angår opmærksomhed. Filmen er af seerne kåret som januars bedste i TV2’s konkurrencen om Den Glade Seer (se side 4).
Marketingchef Lisbet Fogt, Tuborg, anfører dog, at der desuden er sat ekstra tryk på kedlerne for Grøn Tuborg (plastflaske-filmene).
– Vi synes, at tiden er inde til at brande mere og vise, at vi er markedets største mærke. Desuden har vi så mange positive tilbagemeldinger på alle vores film, at det ville være synd ikke at bruge dem mere, siger Lisbet Foght og tilføjer, at den mere intensiverede markedsføring af Grøn Tuborg vil fortsætte resten af året.
En Superlight kampagne er ikke usædvanlig i januar, men den var blevet sparet væk sidste år, og det syner derfor også i statistikken. Begge kampagner er klart filmorienterede, og derfor noteres fordelingen af reklamekronerne i den første del af året til at være 96 pct. tv og 4 pct. print. Sammenlignet med samme periode sidste år er det dog en fremgang for print.
Det første år i det nye årtusind har foreløbig budt på en lidt sløv start for de 100 største annoncører, der er noteret til et samlet forbrug på fem procent under samme periode sidste år. Der er dog kommet lidt mere damp på kedlerne i uge 3, hvor forbruget steg med to pct. mod et minus på 17 pct. i uge 2.
Til gengæld har der været lidt mere gang i de mellemstore annoncører. Forbruget hos de 101-250 største annoncører steg i uge 3 med 19 pct. og er i den første del af året samlet steget med fem procent.
Tendensen i medievalget har i den første del af året været svagt negativ for print – mest udtalt hos de 100 største, hvor tv’s andel er vokset fra 61 til 66 pct.