Visit Lolland-Falster gik for syv uger siden i luften med en social media-kampagne, der skulle lokke danske feriegæster til de danske Sydhavsøer, og siden er det gået stærkt.

Godt 700.000 unikke personer er blevet eksponeret for kampagnens budskab, og eksponeringerne har ført til flere end 560.000 interaktioner, oplyses det i en pressemeddelelse.

Og af alle de reaktioner, kommentarer, kliks og delinger, indholdet har genereret, er 52 procent af dem organiske, hvilket begejstrer Brian Lindorf Hansen, destinationschef hos Visit Lolland Falster.

– Opmærksomheden er overvældende. Med udgangspunkt i vores nye kreative koncept har danskerne fået øjnene op for, at Sydhavsøerne ikke bare er tæt på at være verdensklasse. Vi er også tæt på i geografisk forstand, siger han.

Det tvist, mener Brian Lindorf Hansen, der er “gået rent ind hos danskerne”. Og ikke bare lokalt.

– Vi fået et utal af henvendelser, og kampagnen fortsætter med at sprede sig som ringe i vandet. Vi har otte helsider i Berlingske Media, vi har seks sider i Politiken, vi har været i P4 og på såvel TV 2 ØST som i TV 2 NYHEDERNE. Så det er over alt forventning, siger destinationschefen for Lolland-Falster, der har attraktioner som Knuthenborg Safaripark, Middelaldercenteret og Lalandia at byde på.

WDP-kreativ: Humor og lokalpatriotisme

Reklamebureauet bag kampagen er Wibroe, Duckert & Partners, og det samarbejde kom i stand i kølvandet på et samarbejde med Knuthenborg Safaripark om en social media-indsats.

– Derfor var det helt i vores boldgade, da Visit Lolland-Falster rakte ud til os. At jeg selv er født og opvokset på Sydhavsøerne gjorde det hele intuitivt. Jeg ved jo godt, hvor smukt der er på Lolland og Falster, men det gør resten af Danmark ikke nødvendigvis, siger Rasmus Petersen, kreativ chef hos Wibroe, Duckert & Partners.

Han fortsætter:

– Og der er jo smukt i hele Danmark, så flotte billeder gjorde det ikke alene. Det handlede om bruge noget af den dejlige underspillede humor, der eksisterer på øerne i samspil med billeder fra lokale områder, der til forveksling ligner danskernes foretrukne feriedrømme.

Rasmus Petersen oplyser desuden, at ”os dernedefra går jo og er overbeviste om, at det vitterligt er et par grader varmere på Sydhavsøerne”.

– Vi er lokalpatrioter og dette var en kærkommen mulighed for at modbevise programmet ”På Røven i Nakskov”, som mange danskere har baseret deres opfattelse af området på. Sydhavsøerne er måske ikke Fransk Polynesien. Men Dansk Polynesien smager da også af lidt, siger han.

Går efter AEA Grand Prix…

Brian Lindorf Hansen oplyser endvidere, at ambitionen med kampagnen har været høje fra start, og at ”der arbejdes målrettet efter, at alle KPI’er skal skyde gennem taget”. 

– Sidste år fik vi en fin bronze til Advertising Effectiveness Award, (AEA), i mit tidligere virke hos Scandlines, men vi måtte se os slået af Wibroe, Duckert & Partners, der tog Grand Prix’en med sig hjem, siger han.

Brian Lindorf Hansen fortsætter:

– Det har vi drillet hinanden lidt med, og vi har aftalt, at vi om ét år går efter den store pris sammen. Den altoverskyggende KPI for indsatsen måles i antallet af overnatninger. Wibroe, Duckert & Partners skuffer sjældent på det kreative, men også på datasiden er de stærke, så jeg er i gode hænder.

Se “Tæt på”…reklamefilmen her: