– Du Perikles, kan du sige mig – hvornår smager en Tuborg bedst? spørger vagabonden Alkibiades og får det velkendte svar ”Hver gang!”.

Ordvekslingen i reklametegningen, skabt af Storm P. og trykt første gang i 1950, er nok velkendt for de fleste danskere, og nu dukker de berømte ord – eller i hvert fald nogle der ligner – op i en ny reklamekampagne.

Dog ikke fra Tuborg, men fra turisme-organisationen VisitDenmark, der gerne vil minde svenskerne om alle de gode tilbud og oplevelser, en dansk kystferie byder på.

I kampagnen tager den populære karakter Stig Helmer, kendt fra 80’ernes biograffilm ”Selskabsrejsen”, turen over Sundet til Danmark. Her rejser han rundt i et tegneserieunivers, og når han stiller han de lokale danskere en variation af spørgsmålet ”Ursäkte, men när er Danmark som bäst?”, bliver han alle steder mødt med svaret ”Hvergang”.

En vending, som er inspireret af den kendte Tuborg-reklame, som også er populær i Sverige.

– Svenskerne har et kærlighedsforhold til Danmark, som går langt tilbage. Men som i alle forhold gælder det om at bevare gnisten, og med vores nye kampagne vil vi netop minde svenskerne om, hvorfor de i så mange år har rejst til Danmark. Nemlig fordi Danmark altid byder på et glædeligt gensyn. Her er det de små ting, der giver de store oplevelser, siger markedschef Peter Krusborg i VisitDenmark Sverige.

Med Stig Helmer som hovedperson i det tegnede univers er det ideen, at kampagnen skal formidle netop den humoristiske og afslappede stemning, som svenskerne kan lide ved Danmark.

Både via selve Stig Helmer-figuren, men i ligeså høj grad ved hjælp af ”bagtæppet” i tegningerne, der fortæller historien om Danmark gennem fjollede bipersoner og gakkede handlinger.

Kampagnen, som Sylvester Hvid & Co har været bureaupartner på, gennemføres i samarbejde med Færgen A/S, Öresundsbron, Scandlines Helsingør-Helsingborg og Stena Line, og målgruppen er børnefamilier og voksne par i Syd- og Vestsverige.

Den satses på flere forskellige platforme: Outdoor, online videoreklamer, bagsideannoncer i husstandsomdelte magasiner og biografreklamer. Plus at kampagnen også kører ud gennem VisitDenmarks og partnernes egne kanaler: Nyhedsbreve, Facebook m.v.