Lanceringen af den nye TV 2 kanal vil give konkurrenten TvDanmark en hjælpende hånd til udbredelsen af deres satellitbaserede TvDanmark 1. Situationen er opstået, fordi TV 2 har indgået en aftale med Canal Digital om at tilbyde den nye kanal på det samme kort, hvor TvDanmark 1 i forvejen ligger.
– Til september forventer vi en markant markedsføring af TV 2+ og enhver markedsføringskrone der bliver lagt i den opgave vil føre til en udvidelse af TvDanmark 1s udbredelse. Vi vurderer at det nye samarbejde mellem TV 2 og Canal Digital potentielt vil kunne give 100.000 flere modtagere til TvDanmark 1 allerede inden årsskiftet. Men det er afhængig af, hvor hurtigt TV 2 kommer i gang med at lancere deres nye kanal og hvilket indhold deres kanal får, siger Jesper Sehested Lund, adm. direktør for TvDanmark.
Ifølge Jesper Lund vil “hjælpen“ opstå når TV 2 begynder at markedsføre sig, for så vil folk sige, at de skal bruge et kort.
– Lige meget om de digitalt eller analogt vælger at tilkoble sig Canal Digital, vil det hjælpe på udbredelsen af vores TvDanmark 1. For de seere, som vælger en digital løsning, vil det endvidere øge udbredelsen af TvDanmark 2, eftersom TvDanmark 2 også ligger på Canal Digitals digitale platform. Vi er således svært tilfredse med, at TV 2 har valgt Canal Digital som samarbejdspartner på bekostning af TV3/Viasat, siger Jesper Sehested Lund.
Lars Bo Andersen, direktør for TV3 er dog sikker på, at TV 2 også vælger at benytte sig af TV3/Viasat og altså ikke kun Canal Digital.
– Alt andet vil være uforsvarligt både politisk og erhvervsøkonomisk. Vi er i tætte forhandlinger med TV 2 og forventer, at der kommer en løsning, så de også benytter sig af vores satellit, siger Lars Bo Andersen, der understreger, at TV 2 ved at lægge sig hos begge satellitudbydere vil hjælpe med at markedsføre satellittv.