Ifølge danskerne sendes de bedste modesignaler på TV 2. Tre ud af de fem programmer, som ifølge Magasins kundeundersøgelse promoverer den bedste tøjstil, har således hjemme på Kvægtorvet i Odense.
Derudover vinder kendte TV 2-værter som Ulla Terkelsen, Peter Tanev, Casper Christensen og Natascha Crone over deres DR-kolleger i en individuel test på bedste tøjstil.
Go’morgen Danmark er ifølge undersøgelsen Danmarks mest moderigtige program, tæt fulgt af TV 2 Nyhederne. På bronzepladsen ligger landets ældste nyhedsudsendelse, TV-Avisen, mens TV 2’s Go’aften Danmark indtager fjerdepladsen, og dermed fortrænger DR’s magasinflagskib, Aftenshowet, til femtepladsen.
Undersøgelsens besvarelser har en overvægt af kvinder – og hvis man kigger på mændenes respons alene, er valgene mere konservative og præget af en forkærlighed for den traditionelle nyhedsankermands klassiske påklædning. Mændene peger således på TV-Avisen som landets mest stilfulde tv-program – med TV 2 Nyhederne på andenpladsen.
Magasins undersøgelse opstiller desuden en række individuelle ”mode-dueller” mellem populære tv-værter, og også her er der dømt en knusende sejr til TV 2 på hele 6-3.
Danmarks Radio vinder kun i tre kategorier. Det er henholdsvis blandt de mandlige nyhedsoplæsere, hvor Kim Bildsøe Lassen slår Jes Dorph Petersen med en slipselængde, samt i duellen mellem de to magasinprogramværter, Morten Resen fra Go’morgen Danmark overfor Nikolaj Koppel i Aftenshowet, hvor den tidligere koncertpianist vinder en overlegen sejr.
Og endelig i opgøret mellem de to undersøgende journalister, Morten Spiegelhauer fra TV2’s Operation X, der taber til den altid sporty klædte Kåre Quist fra Danmarks Radios Kontant.
Men så er det ellers også slut med DR’s succeser:
• Vejrpige og Vild med dans-deltager Cecilie Hother slår DR-kollegaen Anja Fonseca.
• Vejrmanden Peter Tanev får tre gange så mange stemmer som Jesper Theilgaard.
• Nyhedsoplæser og hofreporter Natascha Crone slår DR-modspillet Line Gertsen.
• Altid vindblæste Ulla Terkelsen får næsten dobbelt så mange stemmer som DR’s journalistiske institution Mette Fugl.
• Talkshowvært Casper Christensen banker sin krøllede modpart i Anders Lund Madsen med mere end 800 pct.
• Sportsjournalist Morten Ankerdal opnår næsten fem gange så mange stemmer som Jan Harkamp fra DR Sporten.
Som et kuriosum kan det dog nævnes, at de danske mænd faktisk foretrækker at se vejrudsigten blive præsenteret af DR’s Anja Fonseca frem for af TV 2’s Cecilie Hother.
Kønnene er heller ikke enige mht. livsstils-/modeeksperterne Mads Christensen og Uffe Buchard, som ikke er ansat på nogen tv-station, men dog er faste kommentatorer på henholdsvis DR (Christensen) og TV2 (Buchard). Her mener kvinderne, at Uffe Buchard har den bedste tøjstil, mens mændene hellere vil se sig selv i Mads ”Blærerøv” Christensens italienske jakkesæt.
Også i Magasins forretninger mærkes tv-værternes stærke position som modefyrtårne og stil-ikoner til dagligt:
− Vores personal shoppers, som hjælper kunderne med at finde tøj, der passer til deres individuelle stil og behov, oplever stadig oftere, at kunderne refererer til specifikke tv-værter, fortæller Magasins kommunikationschef Jan Helleskov. ”Det er eksempelvis kvinder, som skal købe tøj til deres mænd med reference til Nikolaj Koppels eller Peter Tanevs stil. Der var også en del forespørgsler på Cecilie Hothers kjoler, da hun var med i Vild med dans, ligesom Ulla Terkelsen ofte nævnes som inspirationskilde for den modne og selvstændige kvinde.”