Hos TV 2 ser man ikke frem til, at der slukkes for det analoge tv-signal og udelukkende sendes digitalt. Der skal lukkes på et tidspunkt, men sker lukningen inden for de næste fire-seks år vil stationen kærve at få ens vilkår for de kommercielle broadcastere. Det betyder ifølge adm. dir. Peter Parbo, at stationen bl.a. vil have mulighed for at lave breaks og opkræve abonnementsbetaling.
Chefen for TV 2 kom med udmeldingen om breaks på en konference om digitalt-tv, der fandt sted i dag. Peter Parbo pegede på konferencen på, at en lukning af det analog-sendenet kan ske på to måder. Hvis det sker allerede i 2008, sådan som ministeren tidligere har nævnt som en mulighed, mener Peter Parbo, at TV 2 skal have de samme kommercielle muligheder som TV 3 og Tv Danmark, og det betyder bl.a. mulighed for breaks. En anden mulighed kunne være, hvis man foretager et analogt sluk i 2013. Ifølge Peter Parbo, kan en lukning i 2013 ske uden, at ændre på de kommercielle regler for TV 2. En helt tredje mulighed kunne være at lave en overgangsordning, hvor TV 2 både sendte analogt og digitalt. Det vil ifølge TV 2’s direktør betyde en årlig merudgift på 25-30 mio. kroner.
– Men lige meget hvad man gør, skal man tænke sig godt om. Det har stor betydning hvilken løsning man vælger og en væsentlig indflydelse på TV 2’s fremtidige indtægtsforhold, sagde Peter Parbo på konferencen som var arrangeret af bl.a. Brancheorganisationen ForbrugerElektronik og Kulturministeriet. Kulturminister Brian Mikkelsen åbnede konferencen med at fastslå, at den optimale tidshorisont på en lukning af det analog sendenet ville være fire-seks år. jür