Kulturminister Brian Mikkelsen (K) ville i dag ikke sætte pris på, hvad Staten forventer at få for TV2, men der er næppe tvivl om, at betingelserne giver lokale danske medievirksomheder – som f.eks. Egmont sammen med JP/Politiken – de bedst mulige betingelser for at være med i kampen om tv-stationen.
Dels har regeringen besluttet at sælge en aktiemajoritet, men at beholde mindst 34 pct., således at man bevarer en reel indflydelse på stationens udvikling. Handlen kommer således til at rumme en aktionær-overenskomst mellem Staten og køberen. Og dels stilles der i salgsbetingelserne en lang række krav til, hvad TV2 skal rumme af indhold – lige fra et generelt public service krav til bredde i programudbuddet, nyheder, kunst, kultur, børneprogrammer og fortsat involvering i dansk film.
Brian Mikkelsen forventer at få markedsprisen, men der er næppe tvivl om, at den lange række af krav koster på prisen. Kulturministeren erkendte desuden, at der nok er medieselskaber, som ikke finder det interessant at have Staten som partner, mens der er andre, der netop vil finde det interessant. Men det blev selvfølgelig understreget, at buddet er åbent for alle.
Brian Mikkelsen, Jens Rohde fra Venstre og Poul Nødgaard fra Dansk Folkeparti understregede samtidig på et pressemøde meget stærkt betydningen af at bevare TV2 som man kender det i dag. Den primære begrundelse for at sælge er, at TV2 skal have mulighed for at bevæge sig frit i konkurrencen på markedet sammen med en anden medievirksomhed. Alternativet ville være stærkt stigende licens, og partierne bag medieforliget vil hellere sætte licensen ned. Derfor er der kun har råd til at drive en public service kanal.
Fase 1 i salget foregår over de næste 6 uger, hvor alle interesserede kan få udleveret materiale. I fase 2 vil Staten udvælge et antal bydere, som man vil gå i nærmere dialog med omkring salgsbetingelser og samarbejde. Et salg ventes at falde på plads i løbet af foråret. fin