Lige som konkurrenterne har TV3 meldt ud, at de kommer med en prisstigning i år. Reklamepriserne hos TV3 stiger dog mindre end hos konkurrenterne. TV3s salgsdirektør Christian Bechmann vurderer, at TV3 i gennemsnit hæver priserne med 6,9 procent, mens de gennemsnitlige prisstigninger hos henholdsvis TV 2 og TvDanmark er på 8,0 og 8,4 procent.
– Vi vælger at hæve grundprisen med 2,1 procent i modsætning til TV 2 og TvDanmark, som begge hæver med 3,7 procent. Vi hæver primært priserne i højsæsonen, hvor vi er forholdsmæssigt billigst i forhold til TV 2. Men summen af det hele er, at vi hæver priserne mindre end både TV 2 og TvDanmark, siger Christian Bechmann i TV 3’s nyhedsbrev. Den nye prisliste for TV3, TV3+ og Viasat Sport kommer inden for de næste to uger.
Johan Boserup, direktør på mediabureauet OMD, kan dog ikke forstå TV3’s prisstigning.
– Hvorfor skal de hæve grundprisen, når de har sæsoner hvor de ikke er udsolgt. det forstår jeg ikke, siger Johan Boserup, der dog mener, at det er positivt, at TV3 ikke som normalt lægger sig i hælene på TV 2 med samme prisstigning.
– Det vil helt sikkert give TV3 et godt kort på hånden ved årsaftalerne til januar, siger han.