De er en ombejlet gruppe, de omtrent 20 procent af vælgerne, der endnu ikke har besluttet sig for, hvilket parti de vil stemme på.

Men selvom lidt over en femtedel af vælgerbefolkningen i meningsmåling på meningsmåling erklærer sig i tvivl om, hvem de ville stemme på, hvis der var valg i morgen, så er mange af dem faktisk afklarede omkring, om deres stemme skal gå til rød eller blå blok.

Det viser en måling, Voxmeter har foretaget for Ritzau blandt dem, der ellers har svaret “ved ikke” til spørgsmålet om, hvilket parti de vil stemme på.

Ifølge Voxmeter-målingen ville 33,50 procent af vælgerne stemme på blå blok, mens 31,80 ville vælge et parti i rød blok.

I rød blok har man ellers håbet, at en stor gruppe af tvivlerne ville vise sig at være eksempelvis røde vælgere, som har været så utilfredse med reformer og løftebrud, at de er kommet i tvivl om deres kryds. Men i sidste ende alligevel stemmer rødt.

Kun knap 10 procent af tvivlerne i målingen overvejer partier i både rød og blå blok, mens en fjerdedel af de tvivlende vælgere er så meget i tvivl, at de svarer “ved ikke”.

Målingen viser også, at der blandt tvivlerne, ligesom i vælgerbefolkningen generelt, er en tendens til, at kvinderne hælder mest til rød blok, mens mændene hælder mest til blå blok.

/ritzau/