Da Arsenal og tyrkiske Galatasaray i 2000 spillede UEFA Cup finale i København blev kampen nok bedst husket for nogle gevaldige slagsmål mellem engelske og tyrkiske tilhængere. Men selvom omkostningerne på den måde var store, så var værdien og indtægterne endnu større, og derfor søger DBU nu om at arrangere finalen i 2009.
DBU fortæller selv på sin hjemmeside, at værtskabet for finalen den 17. maj 2000 sikrede 10.000 danske fodboldtilhængere adgang til den europæiske finale, mens hovedparten af de øvrige i alt 39.000 pladser blev solgt gennem der to klubber til deres egne fans.
Kampen blev transmitteret til 185 lande med et publikum på over 500 millioner tv-seere.
Økonomisk var DBUs arrangement særdeles attraktivt for turisterhvervet samt staten og kommunerne, idet eksponeringen af København i tiden op til, under og efter finalen ifølge Danmarks Turistråd svarede til en reklamemæssig værdi på mere end 100 millioner kroner.
Ifølge beregninger fra Idrætsfonden Danmark gav arrangementet turistindtægter på 75 millioner kroner, mens staten tjente 26,5 millioner kroner i afgifter, moms og indkomstskatter, og der tilfaldt amterne og kommunerne en indtægt i størrelsesordenen 15 millioner kroner.
Baggrunden for ansøgningen skyldes en opfordring fra det europæiske fodboldforbund, UEFA, der i første omgang gerne havde set en ansøgning fra DBU om værtskabet for finalen allerede i 2008.
Idet Coca Cola-tribunen i Parken, der er DBUs primære samarbejdspartner ved disse kampe, formentlig skal ombygges fra næste vinter og først vil stå klar i sommeren 2008, vil DBU først lægge billet ind på finalen den 20. maj 2009.
DBU har ligeledes rekvireret udbudsmateriale på værtskabet for EM-slutrunden for U/21-landshold samme år.