Den urealistiske selvopfattelse får pigerne til at afholde sig fra at deltage i aktiviteter som shopping, fester, strandture og sport. De unges opfattelse af egen skønhed og kropsbevidsthed påvirkes særligt af deres mødre og veninder. På den baggrund har Dove iværksat en Selvværds-kampagne, som aktivt skal forebygge lavt selvværd og få voksne til at forstå, at børn og unge har behov for sunde rollemodeller. Dove samarbejder med Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser.
Undersøgelsen er foretaget af Webpol for Unilever Danmark i samråd med Birgit Petersson, psykiater og lektor i medicinsk kvinde- og kønsforskning ved Københavns Universitet.
Undersøgelsen viser bl.a. at mere end hver tredje (35,4 %) danske pige mellem 15-17 år har undladt at deltage i en fysisk sportsaktivitet, at gå på stranden (43,6 %), til fest (23,4 %) og på tøjindkøb (25,1 %), fordi de har det dårligt med deres udseende. Men også voksne kvinder lader sig i høj grad begrænse af, at de ikke er tilfredse med deres udseende.
Doves Selvværds-kampagne er en international kampagne, der kører i mere end 10 lande verden over. I de respektive lande er der ligeledes foretaget undersøgelser af kvinders og unge pigers kropsopfattelse, der viser de samme tendenser som i Danmark. Internationalt samarbejder Dove med søsterselskaber til Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og donerer penge til disse. pia