Styregruppen for Design Destination Denmark (DDD) har været i markedet for at finde et bureau, der kunne projektlede og realisere event- og arrangementsplatformen af samme navn, som efter planen skal lanceres i løbet af i år.

Udbuddet havde en værdi af en kvart mio. kr.

Nu er jagten afsluttet, udbuddet afgjort, og valget faldt på det unge bureau Copenhagen Design Agency, der blev stiftet i fjor af Anders Kongskov og Kristian Kastoft.

Flere bureauer involveret

Designbureauet er gået sammen med tre samarbejdspartnere for at løse opgaven.

Det drejer sig om Rasmus Koch Studio, der udvikler logo, navn og grafisk identitet, webbureauet Ruby Studio, der skal levere den tekniske løsning og Anna Winston, tidligere redaktør af Dezeen, som skal sørge for, at projektet også kommunikerer sprogligt korrekt og appellerer til en international målgruppe.

– Vi synes, det er fantastisk, at Danmark nu får en ambitiøs og vidtfavnende designfestival, som rummer hele bredden i designbranchen – fra kunsthåndværk til servicedesign – med nogle af de vigtigste designorganisationer i ryggen. Det bliver et mix af professionelle konferencer, prisuddelinger og designoplevelser til glæde for borgere og turister, siger Anders Kongskov, der suppleres af Kristian Kastoft.

Dansk design rykker

– Vi er enormt glade for, at vi får lov til at arbejde med lige netop dette initiativ. Vi har arbejdet med designbranchen en hel del år og promoveret dansk design på design weeks i udlandet, men vi har også arbejdet med at sætte en dagsorden for dansk design på et politisk niveau. Så vi føler os godt rustede til arbejdet, siger han.

De to stiftere af Copenhagen Design Agency har tidligere gjort sig bemærket i danske designkredse. Det er fx dem, der været udførende på MINDCRAFT-udstillingerne i Milano siden 2008, og de har arbejdet med kommunikation og branding af design og kunsthåndværk i mere end 16 år.