Gamle flippere, som har betalt studiegælden og fået råd til at dyrke smagen for dansk design og godt håndværk. Det er målgruppen for det ældste danske formkøkken, uno form, som med et nyt kreativt koncept, udviklet af Midt Marketing, forsøger at ramme ånden fra 1968 på en ny og moderne måde.
– En ironisk, men kærlig hilsen til ungdomsoprøret i ord og billeder.
Sådan betegner Midt Marketing uno forms nye markedsføring, som netop i denne tid bliver synlig i medier som Bo Bedre, Bolig Magasinet, Arkitekten og Alt for Damerne.
– uno form tilhører HTH-koncernen, ligesom i øvrigt Invita, men blev i 1999 skilt ud og produceres nu i Nordjylland. Efterfølgende er også markedsføringsbudgettet flyttet fra Kunde & Co til Midt Marketing, og første synlige resultat af samarbejdet er det nye koncept, siger Thomas Schacht, Midt Marketing.

ANDERLEDES ANNONCER
Han understreger, at markedsføringen bygger på uno forms egen historie – ideen til køkkenet blev undfanget i 1968, ligesom køkkenet er bygget op af elementer i størrelsen 60 x 60 x 60, så for uno form er der virkelig mening med “back to the 60’s“.
Midt Marketing har brugt et halvt år på at udvikle konceptet, som også skal bruges på de øvrige skandinaviske markeder.
– Der er så mange køkkener, der hedder noget med “form“, og vi ønsker naturligvis at differentiere os fra konkurrenterne. Derfor har vi udviklet et design, som adskiller sig fra de “standardannoncer“ man eller ser for næsten alle andre køkkener. I stedet for de traditionelle totalbilleder af opstillede køkkenmiljøer viser vi s/h billeder fra forskellige 68-scenarier kombineret med udsnit af uno form køkkener. Det giver forbrugeren bedre mulighed for at tænke uno form ind i sit eget køkken end totalbillederne, forklarer projektleder Bodil Vilmand-Olsen.