For at sætte fokus på, at de hjemløse går en hård vinter i møde, har Hus Forbi sammen med bureauet Advice skabt en særlig serie af snekugler.

Figurerne i snekuglerne er skabt ved at 3D-scanne og -printe de tre Hus Forbi-sælgere – Harald, Jens og David – og endda Davids hund Malte. 

Sammen med de tre sælgeres personlige historier om, hvordan det er at være hjemløs om vinteren, er snekuglerne sendt til bl.a. politikere og influencere.

Ikke mindst fordi jul i en coronatid, ifølge Rasmus Wexøe Kristensen, sekretariatsleder, Hus Forbi, byder på særlige udfordringer for de hjemløse.

Aktiviteter aflyst

– Mange af de sociale aktiviteter for hjemløse i julen, som f.eks. ”Juleløs jul på staden”, hvor der normalt afvikles juleaften for 1.500 mennesker, er aflyst i år, siger Rasmus Wexøe Kristensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her en af snekuglerne tæt på. Foto: PR.

Han ser også en ”særlig bekymrende udvikling”, når det gælder de hjemløses salg af avisen Hus Forbi:

– Frygten for at komme nær mennesker, som vi ikke kender, er blevet større. Og det betyder helt konkret et faldende avissalg hos vores sælgere, siger han.

Og snekuglerne og det budskab, de bærer med sig, har givet genlyd. Således har både kendte danskere og politikere lagt opslag op på deres sociale medier.

Herunder bl.a. socialminister Astrid Krag, og bandet Lukas Graham.

Politisk handling

Dertil kommer, at regeringen efterfølgende har besluttet at sikre senge til alle hjemløse gennem vinteren. Og at lempe forsamlingsforbuddet fra 10 til 50 under jul til arrangementer for hjemløse og socialt udsatte.

Og det glæder man sig også over på Advice, fortæller Maria Rasmussen, direktør, Advice PR:

– Vi har i den grad haft en sag at kæmpe for med denne indsats. De hjemløses svære situation under corona er en vigtig fortælling, som det virkelig har givet mening at få sat fokus på, siger hun.

Og ifølge art director Rikke Mønster er det hele blevet til på lidt under en måned: Fra idé til færdigt produkt. 

– Det har været en vild proces, der kun har kunnet lade sig gøre med hjælp fra en masse seje frivillige kræfter bl.a. 3D-print firmaet Saanize, der var klar på at kaste sig ud i det her projekt, siger hun.

Se julekuglerne med snedrys i filmen her.